Tisztelettel kérem, hogy a társasház költségvetését ne a nyilvános fórumon részletezzük. Bármikor, bárkinek nagyon szívesen megmutatom az elszámolásokat, a Számvizsgáló Bizottsági tagok negyedévente megkapják másolatban a számlákat, a főkönyvi kivonatokat (kartononként külön-külön, pl. takarítószerek, rovarirtás, kis értékű eszközök stb.) Minden egyes tételsort átnéznek és rákérdeznek. Ez a társasház belső dolga.
Hamarosan elkészül az első negyedéves beszámoló. Kb. április közepén megkapják az SZB tagok. Náluk ezek a mappák (átlag kb. 40-50 oldal) megnézhetők, természetesen nálam is a fogadóórában. Ezeknek az előállítása (papír, fénymásolás, mappa, postázás) mind-mind az üzemeltetési költségekben van!
Abban igaza van Roxánának, hogy ha a dologi kiadások díja emelkedik, az a közös költségben jelenik meg, de ezek a költségnemek nem az üzemeltetéshez tartoznak. Ilyenek a rovarírtás, a duguláselhárítás, a karbantartási díjak, lábtörlők, az izzók stb.stb. Az internetdíj nem az üzemeltetési internet, hanem a társasházé, amin keresztül lehetőség van a kamerafelvételek megtekintésére. Jelenleg 187 lakásból 126-an folyamatosan használja a belső fórumot, egyenlegközlőt, kamerafelvételek megtekintését (amihez kell az internet) stb.
Postaköltségnél nem az üzemeltetési postaköltség van (bárki utánaszámol láthatja, hogy ennyi embernek egy évre többszöröse lenne a postai díja), hanem csupán tértivevényes felszólító levelek a nem-fizetőknek. Az irodaszer nem a mi üzemeltetési irodaszerünk, hanem tavaly pl. 1 csomag fénymásolópapír, amit a társasház lakói használtak fel pl. közüzemi órák leolvasásához kértek a gondnoktól másolatot.
Egy hiba valóban van: telefon. Mert Önöknek semmilyen telefonköltség nincs felszámolva (ennek mértéke teljes mértékben az üzemeltetésbe van kalkulálva), így ez a szó helytelenül szerepel a felsorolásban. Köszönöm az észrevételt.
Bármely egyéb tételt kész vagyok bizonylatokkal alátámasztani, elmagyarázni stb. De nem ezen a fórumon!!! Ennek nem ez a módja. Szerintem.
A költségvetést közgyűlés előtt mindig mindenki időben megkapja. Volt, akitől jött észrevétel (jelezte, hogy nem tud eljönni KGY-ra, de érdekli ez + az a dolog). Irásban kapott tőlem választ. A Közgyűlésen részletesen végigbeszéltünk mindent, sokan sokfélét kérdeztek. Utána nagyon nagy többséggel elfogadták.
Egyszerűen azt nem értem, hogy most utólag (pláne nyilvánosan) miért kell ezt most ilyen módon kibeszélni? 1 éve, 2 éve, 3 éve nem volt gond, most is csak a közgyűlés után (miután bizonyos események történtek). Ha pedig volt, akkor miért nem jelezték már korábban bármikor? Napi kapcsolatban vagyok mindannyiukkal.
Én továbbra is nyitott vagyok bármilyen egyeztetésre, bármilyen kérdésre. Jelezzék, ha valami nem érthető vagy nem jól csináljuk. De azért, mert valaki nem ért valamit, vagy nincs rálátása vagy hibát vél felfedezni, s úgy gondolja hogy az megbeszélést kíván, keressen fel engem személyesen a fogadóórámon (telefonon, e-mailben bármikor) és ott mondja el és ne az SZB tagokat érje vád. Hihetetlenül sokat dolgoznak Önökért, az Önök érdekében saját munkaidejükben, saját költségen. Lehet, hogy a kommunikáción kell javítani, ezért javasolták is, hogy a saját fórumunkon bárki feltehet nekik és nekem kérdést.
Ahogy a rendkívüli KGy-n ígéretet tettem, fel fogjuk tenni a vízelszámolást a belső fórumra, egyelőre a jegyzőkönyvet írom (+készülök a pályázatokra, héten jönnek a napkollektorosok, Bányász utcát, szelektívet egyeztetek stb.). Kis türelmet kérek.
Szép napot mindenkinek!
Kupcsik Szilvia