Csak megnyugtatásként: ahogy már korábban is írtam: 2007.december-2008.január körül kezdtem szedni a Methotrexátot (4 szemet hetente egyszer), ez ugyanis feltétele volt a Remicad infóziónak. Nálam szerencsére semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Mellesleg a korábban szedett gyógyszereknél sem, tehát egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinél bejön a mellékhatás, az orvosom szerint a gyógyszergyártó elemi érdeke, hogy inkább minden mellékhatást felsoroljon, mert ha valakinél mégis előjön egy nagyon-nagyon ritka mellékhatás, akkor nem tudja emiatt perelni a gyógyszergyártót, magyarán inkább írnak a tájékoztatóba többet, mint kevesebbet. A 8. infúzió előtt most márciusban - valami miatt - nagyon magas, 200 feletti volt a májfunkció érték a vérképemben, ezért 1 hónapig leállította a Metho szedését az orvosom .... ÉS !!! 1 hónap kihagyás után simán visszaállt 30 körüli - már majdnem normál (ez a normál érték felső határa) szintre.
Most pedig már csak heti 2 szem Methot kell szednem és 12 hetente kapok egy infúziót.
Egyszóval a máj valóban az egyik legjobban regenerálódni képes szervünk (ismerősünk májkómából gyógyult fel, pedig már a nővérek is "temették" a kórházban, aztán mégis felépült..).
Szerencsére a gyógyszer nélkül sem volt semmilyen tünetem, sőt elmondhatom, hogy már egy éve nem tudom, hogy milyen az, ha reggel merevek az ujjaim és sírás kerülget a fájdalomtól, miközben a meleg víz alatt próbálom kiegyenesíteni őket. Már régóta képes vagyok simán lecsavarni egy üdítős palack kupakját, ki tudok nyitni egy májkrémes konzervet, fel tudom tenni a vízzel teli fazekat a tűzhelyre stb... ezeket ugyanis korábban nem tudtam megtenni.
Sajnos, aki a Remicade infúziót szeretné kapni, muszáj, hogy a Methotrexátot szedje, ez nem választás kérdése ilyenkor.
Én is azt javaslom: ne adjátok fel, keressétek a számotokra legmegfelelőbb gyógymódot...
A természetes gyógymódokban én is hiszek,
Remélem