lilaköd mámor Creative Commons License 2009.03.30 0 0 6
tolobácska, ez hogy jön ide?

Itt van neked az embered...

29 Palms 2009.03.30. 00:22:06
Képzelt állásinterjú egy multinacionális cégnél Bajnai Gordonnal:

- Jó napot foglaljon helyet. Ha megengedi vázolnám milyen célra keresünk embert. A cégünk egy meglehetősen nagy összeget különített el fejlesztési célokra. Jelenleg a konkrét célok nem behatároltak, arra gondoltunk hogy a különböző üzletágak maguk tehetnének jól kidolgozott javaslatokat a saját szakterületükön belül. Szükségünk lenne egy csoportra, melyet önnek kellene összeállítania, és irányítania a későbbiekben. Mivel nagyon sok pénzről van szó, és a projekt stratégiai fontosságú a cégünk számára, ezért szeretnék részletesebben megismerkedni az ön szakmai múltjával. Hogyan kezdte a pályafutását?

- Eleinte bankokban dolgoztam, ahol apukám szerzett nekem állást...

- Értem, ez nem gond. Részt vett ott stratégiai projektekben?

- Tulajdonképpen nem, felvásárlásokban és befektetésekben voltam érdekelt. Arról volt szó hogy voltak barátaim, politikusok is, és azoktól megvettük a cégeket jó drágán, és aztán azok sajnos csődbe mentek, és akkor a barátaim visszavették őket olcsón.

- Na de ez a munkaadója szempontjából nem volt túl sikeres projekt...

- Kérem, jogilag ott nem volt semmi gond, és ha jogilag nincs gond akkor én úgy vélem erkölcsileg és morálisan is teljesen tiszta vagyok.

- Jó, értem...volt itt valami Hajdú-BÉT...az is csődbe ment...

- Igen, de kérem, jogilag ott nem volt semmi gond, és ha jogilag nincs gond akkor én úgy vélem erkölcsileg és morálisan is teljesen tiszta vagyok. Én és a barátaim alapjában véve jól jöttünk ki az esetből.

- Hmm...jó, aztán volt a Wallis igazgatója is, ha jól tévedek az egy olyan cég, amibe a jelenlegi politikai hatalom folyamatosan lapátolja a pénzt, az ön idejében mégis tízmilliárdos nagyságrendű veszteséget produkált a cég.

- Kérem, jogilag ott nem volt semmi gond, és ha jogilag nincs gond akkor én úgy vélem erkölcsileg és morálisan is teljesen tiszta vagyok.

- Aztán ha jól látom, önt bízták meg a 8000 milliárdos EU-pénz projekttel...a régió összes országából a leggyengébb lehívási mutatók, folyamatos korrupcióról beszélnek, érthetetlen ügymenetről, az eredmények pedig tragikusak...

- Én nem látok ezzel semmi problémát, ezt elmondtam többször is sajtótájékoztatókon.

- Öööö...tulajdonképpen volt valaha olyan nagyobb projekt amit ön sikerrel befejezett?

- Nem. Megkapom az állást?

- Sőt! Mi az hogy! Magára bízzuk az egész céget!

Jóccakát mindenkinek.
Előzmény: toloba (4)