Panzer Division LXXXVIII Creative Commons License 2009.03.30 0 0 91
Pixikém, vajon a Demokrata ellen indult már helytreigazítási per emiatt? szerinted mire kellett a ciprusi offshore cég?


"Hogyan alakult a cég tulajdonosi szerkezete? Kik játszottak szerepet a válság idején a Hajdú-Bét életében? A Hajdú-Bét Baromfifeldolgozó és Értékesítő Rt. egyik tulajdonosa a csőd kezdetén a Wallis Rt. volt, amelynek irányításában Bajnai Gordon jelenlegi nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszternek kulcsszerep jutott: ő volt a cég egyik igazgatósági tagja, emellett vezérigazgatói címmel is rendelkezett. A Wallis Rt. egészen 2002 áprilisáig változó mértékű, olykor jelentős befolyással rendelkezett a Hajdú-Bétben. Ugyanekkor, 2002 áprilisának elején jelentős befolyást szerzett a Hajdú-Bétben a Vitonas Ltd., az a Cipruson, Limassolban bejegyzett offshore cég, amelynek kézbesítési megbízottja ekkor ugyancsak Bajnai Gordon volt. A Wallis ezt követően kiszállt a Hajdú-Bétből, de az adóparadicsomban bejegyzett offshore cég, a Vitonas befolyása mindvégig megmaradt. Sőt. Közvetlenül a 2004. január 22-én bejelentett csőd előtt, vagyis 2002. április 25-től egészen 2003. december 12-ig többségi irányítást biztosító befolyással rendelkezett a néhány héttel később felszámolás alá kerülő cégben..."


Ferencünk szerint az nem bűn, ha valaki egy offshore cég ügyvezetője. és igaza is van!:)

Index, 2006. 07. 03. 16:22

"Hajdú-Bétről a parlamentben

Font Sándor fideszes képviselő Bajnai Gordonnal kapcsolatban tett fel azonnali kérdést a miniszterelnöknek. Font azt tette szóvá, hogy - amint azt megírtuk - Karsai József szocialista képviselőt egy öngyilkossá lett parasztember fia felhívta telefonon, és azt kérdezte, hogyan lehet, hogy 10 ezer milliárdos EU-s támogatások fölött az a Bajnai Gordon diszponál, aki a csődbe vitt Hajdú-Bét tulajdonosának egyik vezetője volt.

Font szerint a Hajdú-Bét pénzei offshore cégekbe áramlottak, és Bajnai is egy ilyen offshore cég vezetője volt. A képviselő azt kérdezte, hogy Gyurcsány tervei szerint az offshore cégekbe menekült emberek fogják-e ellenőrizni az EU-s milliárdokat.

A kormányfő viszontválaszában azt kérte Fonttól, hogy valamilyen kézzel fogható dologgal vádolja meg Bajnait, mert az, hogy egy külföldön bejegyzett cég vezetője valaki, az még nem bűn. "Tessék eljárást indítani!" - szólította fel Gyurcsány Fontot."