egymegegy Creative Commons License 2009.03.29 0 0 84019
Felsőbbrendűség: ez honnan jut eszedbe? ugyan miről beszélsz?

A szólásszabadság elvének és védésének semmi köze ahhoz, hogy Te "technikailag" mit minek tartasz. Amúgy lehet, hogy pl. nyelvhelyesség szempontjából nincs különbség a között, hogy egy népet vagy egy ideológia képviselőit hülyézzük le, de lényegét, tartalmát tekintve óriási különbség van. Faji alapon képzett csoportot nyilván nem lehet leidiótázni, viszont ha épp az idiótizmus alapján képzem a csoportot, akkor mást nem is lehet csinálni. Evidens. Akik idióta eszméket vallanak, azok idióták. Ezt nem lehet összemosni a faji/vallási/stb. rasszizmussal.

Egyébként Voltaire olyan butaságot soha nem állított, hogy meghalna. A híres mondása helyesen így szól: „Nem értek egyet azzal, amit mond, de halálig védelmezem a jogát, hogy elmondhassa”. Tényleg nem érdemes felületesen értelmezgetni a szavakat...

Sokak régi módszere, hogy a szólásszabadság mögé bújva, azzal visszaélve terjesszék tanaikat. Csakhogy ez nem megy, a szólásszabadság nem abszolút, nem lehet pl. a szólásszabadság mögé búja emberek méltóságát, jó hírnevét megsérteni, vagy ölésre buzdítani, stb. Jó példa erre a holokauszttagadás, amit külön törvényben tilt Voltaire népe, a szabadságjogok egyik őshazája. Pedig ők aztán igazán adnak a szólásszabadságra (is). De úgy látszik már ott is megunták az idiótákat. Meg fél Európában, köztük pl. Németországban is.

Egyébként beszéljünk nyíltan: Miért reagáltál így, megszólítva érzed magad?
Előzmény: keresohotmail.com (83978)