Garficicus Creative Commons License 2009.03.26 0 0 177
Az a baj, hogy még mindig az akarat hiányzik! Mindig a pénzhiányra és forráshiányra hivatkoznak, pedig az alábbi szemléltető példa is mutatja, hogy nem minden a pénz, az utasok semmibevételében annál inkább jelentős érdeme van a DKV-nak, HV-nak.

1, Félmegoldásokkal teli van a padlás: 2 es troli Dobozi Ltp-re betérés helyett az emberek egy Nagyállomás-Dobozi Ltp között körjáratban közlekedő trolit akartak, amihez valljuk be kellett volna 2 jármű, és esetlegesen a Nagyállomási hurok felsővezetékkel ellátása vagy az önjáró trolik használatával még a hurok sem kellett volna. Ehelyett mi van? Útban a köztemető felé betér a 2-es troli, de visszafelé nem, tehát olyan ez mint halottnak a csók.

2, Kb. 8-10 ezer ember lakik a Kondorosi csárda mögötti kertségben, akik több éve könyörögnek azért, hogy a Halápi 37-es busz betérése helyett (legtöbbször heringjárat) az 5-ös busz 1 km-rel tovább közlekedjen. Süket fülekre talált, a HV azzal rázta le az embereket, hogy ott vannak a helyközi járatok is, mellyel megoldhatják az utazásukat. Ugyanez a helyzet az 1-es busz esetében a Kinizsi Nyomda végállomás esetében, ahol a HV azt tette feltételként, hogy hosszabbítás csak műút kiépítése esetén vállalható. 2006-ban kiépítették a műutat a városgazdálkodás épületéig, sőt még a megállókat is illetve a végállomási fordulót is megcsinálnák a lakók önerőből, de ennek ellenére a szolgáltató csak a kifogásokat keresi és ujjal mutogat az önkorira, mint a szolgáltatás megrendelőjére.

Csak ha naponta 7-8 járat menne ki mindkét esetben akkor könnyen kiszámolható annak minimális többletköltsége, amit akár szakaszhatárossá tételével is lehetne kompenzálni. Nem volt olyan régen amikor a szolgáltatók a valós igények után mentek és a lakosság volt az első....

Csak emlékeztetőül:
Anno kb. 15-20 éve a 26-os busz Segner tér-Vekeri tó között járt, mert valós igény volt rá.
Anno 1-es busz Létai uton fordult meg a gázcseretelepnél, csak az 1Z ment ki a Kinizsi nyomdához napi 7x, mert utasigény volt rá!!!!
1990-es évek elején a troli 2-3 !!!!! percenként járt!!!!!!!!!!
ugye milyen hihetetlenek ezek??
Garficicus
Előzmény: Törölt nick (176)