gazo2 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 143
Kedves Péter!

Országos jellegű megemlékezésről Baján nincs tudomásom. A díszpolgári kitüntetés évfordulójáról talán nem is szoktak megemlékezni. (Legalábbis nem emlékszem, hogy valahol olvastam volna ilyen megemlékezésről, de lehet, hogy tévedek.) Az augusztus hónap nem nagyon alkalmas, hiszen Laci bácsi tevékenysége nagyrészt a zenepedagógiához, ezen belül az ifjúság zenei neveléséhez köthető.

Lukin Laci bácsi emlékét ápoljuk szülővárosában. Az Ének-Zenei Általános Iskola felvette a nevét. A Liszt Ferenc Zeneiskola kamaratermét róla nevezték el, az iskola előterében márványtábla őrzi emlékét. Jómagam abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy a Helytörténeti Klubban előadást tarthattam a munkásságáról. (Annak a zeneiskolának voltam az igazgatója, melyben Laci bácsi - akire nagyon büszkék voltunk - zenei tanulmányait kezdte.)

Úgy gondolom, hogy megemlékezések lesznek, (iskolai megemlékezés, hangverseny, énekkari találkozó stb.), de részleteket nem tudok. Ha majd igen, azonnal megírom, hogy a Fazekas diákjai időben értesüljenek.

Barátságos üdvözlettel:
Gál Zoltán
szintén Laci bácsi tisztelője
Előzmény: ZöPö (142)