Szellőke Creative Commons License 2009.03.23 0 0 246

10 év alatt ingyenes a tömegközlekedés ( az FR1 is a reptérről), 18 év alatt pedig az összes múzeum, kivéve az egyháziak ott a 10 éves fiamnak nem kellett fizetni, a 14 évesnek félárat.

 

Múlt héten voltunk Rómában, rettenetes meleg volt, a Fórum Romanumon pólóban hosszúnadrágban csaknem hőgutát kaptunk, eléggé le is égtünk, VIGYETEK NAPKRÉMET!

A Vatikáni Múzeumot 19-ére, az utolsó napra időzítettük, de egyházi ünnep miatt zárva volt, a honlapjukon ezt ellenőrizni kell előtte, mert állítólag gyakran van ilyen.

 

A reptér előtti fehér taxik fix 40 euróért visznek be Rómába a Vatikán, a Termini és még másik két pont közti területre (gyakorlatilag a belvárosba) létszámtól, napszaktól és csomagtól függetlenül. A reptéren egy ott kódorgó taxis 75 euróért ajánlotta fel a szolgáltatását, majd amikor sokalltam, közölte, hogy amúgy lejár a műszakja, most 65 euróért is megoldhatjuk. Említettem e fix 40 eurót, amit a szállásadónktól tudtam, közölte, hogy ez nagyon régi ár, ennyiért ma már senki nem visz be. Kint a reptér előtt az egyik fehér taxistól kérdeztem, mondta, hogy 40 euró, de menjek legelőre, mert ott kell beszállni a sor elején lévőbe, és mindegyik ennyiért fog elvinni. Hát tényleg így volt.

 

Még két infó: le van zárva a Sta Maria de Poppoloban a Chigi-kápolna (le van takarva, nem látszik semmi) és a San Luis de Francese-ben (lehet, hogy nem Luis hanem Luigi, nem nézem most meg) a Caravaggio-k is restaurálás alatt vannak.

Előzmény: kaed (211)