showtimes Creative Commons License 2009.03.22 0 0 614
Sólyom László magyar államfő hétfőn Lengyelországban kétnapos hivatalos látogatást kezd, amelynek során Varsóban tárgyalásokat folytat lengyel állami vezetőkkel, majd a dél-lengyelországi Krosnóban részt vesz a magyar–lengyel barátság napja alkalmából rendezendő ünnepségeken.

Érkezése után, hétfőn délelőtt a magyar köztársasági elnök lengyel kollégájával, Lech Kaczynskivel tárgyal, majd részt vesz azon az ünnepségen, melyen a lengyel elnök a felvidéki magyarság mártír politikusának, Esterházy Jánosnak szánt posztumusz kitüntetést nyújt át a néhai politikus lányának, Esterházy-Malfetti Alice-nak. Varsói tartózkodása alatt Sólyom László tárgyal Donald Tusk miniszterelnökkel, a szejm és a szenátus elnökeivel, megkoszorúzza az Ismeretlen Katona sírját és több varsói magyar emléktáblát, és látogatást tesz a Magyar Kulturális Intézet új székhelyén.

Kedden Sólyom László Lech Kaczynski társaságában Krosnóban részt vesz és beszédet mond a magyar–lengyel barátság napjának ünnepségein, leleplezi az óváros egykori Magyar utcája végén álló Magyar városkapu emléktábláját, és Krosno főterén fogadja a Sárospatakról érkező Barátság staféta futóit. Hazautazása előtt a magyar köztársasági elnök rövid sétát tesz a városban, és találkozik a krosnói polgársággal.

Programot tanulmányozva igazán baráti :)