Konrad Creative Commons License 2009.03.21 0 0 250
Nem annyival jobb, mint amennyivel újabb konstrukció, DE a C5 már XXI. századi autó. Sokkal kényelmesebb használni a hidraulikáját, cserébe nem annyira lágy. Belül felszereltebb, de nincs benne több hely - érdekes, hogy még a két kombi is kb. akkora csomagterű. De a C5 kifelé nagyobb és nagyobb hatást is kelt.
Nekem egy 95-os Xantiám volt (van, de összetörve), ami benzines, 1.8i16v motoros. Ahhoz képest egy C5 I. kombim van 2.0 HDi-vel, de egyáltalán nem bántam meg a váltást.
Ha C5-öt akarsz venni, akkor inkább C5 II-t, vagy olyan C5 I-et, ami az utolsó évben készült. És nagyon fontos, hogy ellenörzött kilóméterrel! Ha az órát visszapörgetik is, a számítógép megjegyzi, mennyi van a gépben, és Citroen szervízben ezt ki lehet olvastatni belőle. Sajnos, ha elmarad egy szervíz, akkor az már baj lehet. És mondjuk a HDi-ben a 120 ezres nagy szervíz után a következő kötelező az 140 ezernél van, tehát elég sűrűn ahhoz, hogy ismeretlen forrásból származó kocsinál "véletlen" elmaradjon egy-két olajcsere...
Előzmény: xantia99 (249)