durkonorbi Creative Commons License 2009.03.20 0 0 19806
Kedves viricsi!

"Szerintem más megoldást keress a klimaproblémád megoldására.
Félreértés ne essék, sem bántani, sem kioktatni nem akarlak, soraimat segítségnek szántam."


Ezt jó, hogy odaírtad a végére, mert az elején felment a pumpa, de így le is... :)

Szóval:
1, ha emlékszel rá, hogy kerestem eme megoldást a klíma kérdésemre, és azóta olvasgattad a fórumot (ha nem akkor ne ess nekem egyből! :) ), akkor azt is láthattad, hogy találtam megoldást a házam klimatizálására egy Carrier 40GKX 018 formájában , ami képes biztosítani a szomszédos szobák levegőellátását légcsatornán keresztül, és friss levegőbetáplálásra is alkalmas, teljesítménye elég a könnyűszerkezetes galériás háznak (kb 5kw) ... ez még jobb is lett mint az aranyközépút, számomra ez az ideális megoldás! És minőségben szerintem nem kell külön dícsérgetni a márkát... és természetesen szaki végzi a beszerelés végső fázisát (peremezés, vákuum, ha kell gázkorrekció) nem a műszaki ismereteim hiányossága miatt , hanem elsősorban a szükséges eszköz és a sokéves tapasztalat miatt, ami nekem nincs, és nem akarok egy ilyen klímát leamortizálni, sem évente lebontani a mennyezetből!

2, valóban a Midea jelenleg akár roncs is lenne, de mivel a beltéri része tökéletesen működik, és a kültériben van sok olyan alkatrész ami nekem jól jöhet kapcsolódó barkács-projectjeimhez, azt a pár ezrest (tényleg csak pár :) ) szerintem megérte bőven amibe volt ...

3, egyik fórumtársunk révén - itt is köszönet neki - hozzájutottam egy passzos külső egységhez, amit így össze lehet kötni ezzel a beltérivel is akár - ha összepasszintható normálisan (ezt szeretném elsőkörben ellenőrízni a manuálok révén, és kicsit tisztába kerülni a gép műszaki tartalmával, telepítési követelményeivel, mert nem találtam róla normális leírást a neten, nem úgy mint a Carrier esetében) így mindjárt nem egy roncs lesz az eredmény, hanem egy használható légkondi!

4, valóban nincs zöldkártyám, de egyrészt gázos cégnél vagyok (többek között klíma és laborgázok is) másrészt amihez nem értek, vagy nincs meg a szükséges szerszámom, azt úgyis szaki fogja csinálni elsőkörben, de műszaki ember lévén előbb utóbb ígyis-úgyis sor kerül a saját barkács részére is, de nem egyből, és nem a nagyértékű cuccokon természetesen!

5, környezetre hidd el figyelek, házon belül is van kontroll! :) :) :) Feleségem környezetmérnök, jómagam vegyész! :)



Szóval ezek után mégiscsak megkérném az ellenem galád módon - :) - fellázított " topikbéli szakik " -at, hogy ha tudnak mégiscsak segítsenek nekem service- ill. installation manual-al (hangsúlyozom, ha van magyar is, az csak előny!! :) )
Előzmény: viricsi (19805)