wizes Creative Commons License 2009.03.19 0 0 2976
"".....
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán oktató jogász szerint az incidens tökéletes bizonyítéka annak, hogy Gyurcsány Ferenc totális diktatúrát folytat Magyarországon külföldi szövetségeseivel.

Az esetről fontosnak tartotta levélben tájékoztatni az Európai Parlament elnökét, Hans-Gert Pötteringet, mert állítása szerint őt „EP-képviselőjelölti minőségében, az EP-választási kampány nyitónapján a kézivezérelt rendőrség a nyílt utcán megtámadta”.

Lapunk kérdésére válaszolva Rytkó Emília az Országos Választási Iroda vezetője elmondta, hogy képviselőjelöltté csak akkor válik valaki, ha szerepel azon a listán, melyet a jelölő szervezet az ajánlószelvények összegyűjtése után hivatalosan benyújtott az OVB-nek és azt a bizottság nyilvántartásba vette.

Morvai annak ellenére tartja magát képviselőjelöltnek, hogy a köztársasági elnök még nem hirdette ki az európai parlamenti választások időpontját, s így a listaállításhoz szükséges ajánlószelvények begyűjtésére sem volt még lehetőség. Ennek hiányában viszont hivatalosan nem létezik lista és a majdani jelölteknek sincs jogalapjuk arra, hogy képviselőjelölti minőségükre hivatkozzanak.

A vélt vagy valós rendőri túlkapások és a személyüket ért rendőri erőszak ellen természetesen jogukban áll állampolgárként feljelentést vagy panaszt tenni...."


http://www.fn.hu/belfold/20090318/morvai_krisztina_eltajolta_magat/