Ismered a gyártástechnológiáját a pohárnak?
-Formába, futószalagon öntik.
A folyamat nem zárt, rendszeresen vált az olvadt-folyó üveget tartalmazó kokilla. A két különböző olbadék határán hangyányit eltérő rendezettségű kristályszerkezet alakul ki, így születése pillanatában bbenne az a feszültség, amely csak idő kérdése, mikor választja szét a pohár két részét.
Ezt, gyakorlatilag semilyen eszközzel kimutatni nem lehet.
-Másik változat, amikor a gyártási technológiában keletkezik hiba, és az okoz feszültséget.
- Harmadik -legvalószínűbb, minden anyagnak van kifáradási idelye. Ez a gyártási technológiától gügg. A hőálló edények egyoke sem örök életű.
Nekem Sötétbarna készletem van amelyből -nejem minden igyekezete ellenére- csupán egyetlen mélytányér hiányzik.
Számtalanszor melegítettem benne ugyan azzal az eljárással kaját a mikróban, soha semmi baja nem volt egyik darabjának, mígnem egyszer az a hiányzó kinn az asztalon, kajolás közben, csodaszép hang, hihetetlenül szabályos félhold vonalban kettévált, és a csodálatos tavaszi borsóleves egy része az ölemben, a többi az asztalon terült szét.
A "hideg érintésről" külön tanulmányt lehetne írni, de fölösleges. Szellemek mi a francért szórakoznának poharak lefejezésével, irodisták símogatásával?
/Vagy a halálra szekált egykori főnököd kísért?/
:o)