efemm Creative Commons License 2009.03.16 0 0 789
Bocsánat, hogy kritizállak, de ez így -szerintem- nagyon amatőr és "ötletelős" megközelítése egy terepfutó ajánlás (szabályzat?) alapjainak.

"Festés: Biológiailag lebomló festék használatával a teljes útvonal jelölése megoldható.
Hátránya, hogy gyakran sokáig nem bomlik le. Érdemes szalagozással kombinálni." - ez így, egyben leírva -ajánlásként- kifejezetten káros! Egy erdőben NEM szeretik az erdészek (az erdő tulajdonosa, kezelője), hogyha tőlük független jelek, festések kerülnek a fákra. Ugyanis ők is használnak -a munkájukhoz szükséges- jelzéseket, és a elég gondjuk van az önjelölt festékszórósokból. Nekem konkrétan volt problémám amiatt, hogy egy tisztességesen bejelentett teljesítménytúrám előtti napokban kerültek mindenféle egyéb jelek felfújásra, valamelyik teljesen más rendezvény kapcsán, az erdészettel nem egyeztetve.
A leírásodból teljesen hiányzik a rendezvény tulajdonosi és zöldhatósági engedélyezési része, valamint az egészségügyi biztosítás említése.

Javaslom, hogy inkább tanulmányozd pl. a "gyalogos teljesítménytúrák szervezési szabályzata" anyagát, a "tájékozódási futás versenyszabályzat"-át, vagy a külföldi terepfutó rendezvények szabályzatait, ajánlásait (pl.), és abból gyúrj össze egy komplexebb anyagot.

Előzmény: carlos80 (781)