M.Zoli Creative Commons License 2009.03.13 0 0 146

Udv.

 

Az 1 dolog, hogy ezek hianyoztak.

 

Decentralizaltak. Ha jol tudom, akkor a legmagasabb muveleti parancsnoksagok a legieronel a frontoknal, illetve a flottaknal voltak. Ebbol arra lehet kovetkeztetni, hogy a legierot tamogatoszerepre karhoztattak szinte teljes mertekben. Azonkivul volt meg a PVO, ha jol tudom a tavolsagi bombazo erok sem a frontok ala voltak beosztva kozvetlenul, kerdes szamomra a transzport erok, es gondolom az iskolak is kulon voltak. Viszont szerintem ha onallo foparancsnoksag nem is volt, akkor is kellett lennie szerveknek, amelyek ezeket osszefogtak. Kikepzes, ellatas, fejlesztes termeles, a fent emlitett szintekrol nem megoldhato.

 

Szoval nem ertem pontosan, hogy mire akartal kilyukadni. Arra, hogy nem volt egyseges hadaszati iranyitasa a haboru elejen? A szervezettsegerol meg annyit, hogy 41 keso nyaran - kora oszen szerveztek at a teljes legierot, elsosorban karcsusitottak az ezredeket, ennek koszonhetoen atalakultak a magasabbegysegek sztatjai is. szamszeruen egy IAP juniusban kb. 66-70 gepbol allt elmeletben, oktoberben mar 20-nak kellett lenni. Nyilvan szerepet jatszott a nagyaranyu vesztesegek, valamint, hogy a karcsubb egysegek rugalmasabb vezetest tettek lehetove.

 

Es mindehhez, amit mar irtam mashol. A szovjet legiero nagyon komoly teljesitmenyt nyujtott a haboru kezdete ota, es nem lehet azt allitani, hogy elvesztette volna a legifolenyt. Pontosabban voltak frontszakaszok ahol a Luftwaffe, es a szovetsegeseiknek sikerult kivivni a legifolenyt, volt ahol sosem szereztek meg. Pl. Karelia.

 

Udv.

Előzmény: Zicherman Istvan (141)