Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.03.12 0 0 133
,,Azt mar csak a felreertesek elkerulese vegett irom a tobbiek szamara, hogy az Il 4 es a DB 3 ugyanazt a gepet takarja."

Kösz, elfelejtettem mondani. A különbség mindössze a motorokban volt, az új fedélzeti berendezésekben, illetve a megváltozott sárkányszerkezetben (a navigátor kabinja kúposabb lett).

A TB-7 (Pe-8) témának utánanézek, hogy részt vett-e az 1941-es Berlini rárepülésekben, mert én úgy tudtam, hogy a megmaradt gépeket Szaratovba és Kazanyba szállították, a bombázó iskolákhoz (illetve oda érkeztek a már ép gépek).
A Pe-8-nak volt két érdekes verziója: az egyik ejtőernyősök szállítására volt tervezve ( 1 példányban épült, nem fogadták el) illetve egy készült állami delegációk szállítására (ez vitte Londonban Molotovot és Malenkovot; van pár fotóm Budapesten a Londoni sajtótájékoztatóról; asszem a nővérem küldte, maga sem sejtve, hogy mekkora kincs a fotó nekem, az akkori ,,tájmszbúl" szerezte, mert lomtalanításnál otthon talált egy példányt a lapból (könyörögtem, hogy hagyja meg a lapot, de hát nőből van...).

Előzmény: M.Zoli (132)