zludas Creative Commons License 2009.03.12 0 0 112

Sziasztok! Most keveredtem erre a fórumra, és mindjárt kérdéssel is bombázlak titeket. De hisz ezért van. :) Bocs, ha hibásan alakalmazom a szakzsargont, de nem értek hozzá!

A gázkazánt szeretnénk lecserélni egy vásárolandó házban, az egyik ismerősünk javaslatára, mert szerinte a most benne lévő nem túl jó, és főleg nem biztonságos.

A kérdésem arra vonatkozna, hogy milyen típus, gyártó, és teljesítmény amit javasoltok, mi az amit kerűlni kell esetleg.

A paraméterek. Ez egy ikerház egyik fele. 12 éve épűlt, a hár nem hőszigetelt (de tervezzük szigtelni), az ablakai elég jók. Két belső szint van, plusz a padlástérben is hobbiszoba kialakítva. Az alsó szint, és a felette lévő (félig tetőtér) együtt 106 nm. Ezekben padlófűtés, és mellete radiátoros fűtés is van. Nem tudom, hogy ezt hogy oldják meg, mert úgy tudom, más hőmérsékletű vizzel lenne célszerű a kettőt táplálni. A padlástér kb 20nm hasznos alapterületű. Itt csak radiátor van (hiszen a padló ott nem is alkalmas a fűtésre).

Ami még szempont, hogy nem szeretném, hogy melegízcsap megnyitásakor, várnom kellene azza, hogy akkor melegítse a vízet, és a hőfok is össze vissza változzon. Rosz tapasztalatom van ilynnel. Halottam, hogy erre melegvíztárolós eszközök vannak. A másik, meg nem tudom ez mennyi plusz, da a padlófűtés adná magát, hogy majd (a nem túl közeli jövőben) esetleg a napkollektoros fűtéskiegészítésre is fell lenne készítve a rendszer. (ez nem létfontosságú egyenlőre).

Bocs a hosszú levélért! Szóvak ezen paraméterekhez mit javasoltok, mire kell figyelni?

 

Köszi előre is a válaszokat: Zoli