Sziasztok!
Egy kis beszámoló a Grand Hotel Hungária, mostanában Best Western Bora-Bora wellness részlegéről.
Itt a topicban olvastam februárban egy bejegyzést, miszerint a fent említett hotel szaunája textilmentes és kevesen vannak. Egy későbbi bejegyzésben az árat is megírta, 1500 Ft. Megmondom őszintén,kissé hihetetlennek tűnt, felhívtam őket és tényleg igazolták az árat. Azt mondták,hogy nem naturista hely, de a külföldi vendégek szinte 100 %-a fruha nélkül használja a szaunákat, s ezt legtöbbször a magyarok is így teszik,de nincs előírás, ha valaki mégis fruhában akar izzadni, megteheti.
Tegnap előtt meglátogattam, és amíg vártam a recepciós hölgyre kissé tágra nyílt a szemem, mert az alap ár( szauna,jacuzzi)masszázs nélkül 10 EURO. Hát igencsak gondolkodtam,hogy hogy jön ki ebből az 1500 Ft, a Hotelban nem tudják az árfolyamokat?!
Azért nem maradt el a kellemes meglepetés sem,mert elmondta a hölgy,hogy ez a kiírás csak a szállóvendégekre vonatkozik,az utcáról bejövö vendégek csak a felét fizetik, s ezért tényleg csak 1500 Ft-ot kért. Hát ez nekem furcsa volt,mert eddig úgy tudtam,hogy pont fordítva szokott működni, ha valaki ott alvó vendég annak vagy ingyenes, vagy kedvezményes,és ha valaki csak betoppan attól pedig többet szoktak elkérni.
Aki ismer,az tudja,hogy elég sokat tudok beszélni( van önkritikám), hát most sem fogtam vissza nagyon magam. Egy kis beszélgetés után megkértem,ha nem titok,mondja ,már el az üzletpolitikájukat. Nem titok: általában a külföldi vendégek nem túl sok időt töltenek el a szállodában és nem túl sokszor szokták használni a wellness részt, ebből adódóan, meg persze anyagi okokból is megengedhetik maguknak ezt az összeget.
Viszont (most figyeljetek! ) azt szeretnék,hogy az utcáról betévő vendégek többször vissza térjenek és egészségesen fruha nélkül szaunázhassanak! - hát ez tényleg tetszett!
Vasárnap beszélgettünk a dunaújvárosi szaunában pont erről a szaunáról,hogy az Orientál helyett ezt kellene a NAVKE-nek beszervezni. Én tegnap nem értem rá beszélni a Kertész Pistivel, de szerencsére volt aki igen, s így ma már remélhetőleg több magyar van ott, mint külföldi.
Egyébként bármelyik nap, egyénileg is ajánlott a hely, nagyon kedves a személyzet!
Üdv Mindenkit!
Csabi