Mint emlitettem: a reinkarnáció ténye igozalható. Megtapaszatalható. Án tapasztaltam, és megtanultam, hogyan "emlékeztessek" másokat más életszakukra.
Sajnos, ellent kell mondjak Neked: a Biblia istene alkalmas arra, hogy igazolja a gonoszokat. Akinek olyan az istene, hogy csupán azért széttépet egy kamaszt, mert az emberét "kopasznak " csufolja, az az iylen isten nevében más gonoszságokat is üdvösnek gondolhat: hiszen csak istene akaratát valósitja meg.
Az az Isten, akit én ismerek, jól megkülönböztethető a Biblia istenétöl . ( s már csak azért sem fogadom el a Bibliát alapvető igazságnak, mert olyan gonosz dolgokat varrnak Isten nyakába, melyet soha nem tett. Isten nem emberölő: a biblia istene az. )
Isten nem afféle uralkodó, aki a felhők tetején ül arnytrónúsán, s onnan itél emberi mértékkel.
Isten a Szeretet. A Tökéletesség. A Minden, amely mindennek az alapja s a része. Az egyetlen valóság...Az ami van...
Néhény különbség Isten és a Biblia istene között.
Isten nem azonos a Biblia istenképével, mert Isten a Szeretet.
A könnyebb érthetőség kedvéért Istent , a Szeretetet nagybetűvel, mig a Biblia istenét kicsivel irom a következőkben.
Isten nem követeli meg, hogy higggyjen benne.
Isten nem személy.
Isten nem csak ezredévenként szól néhány kivélasztotthoz: Isten mindenkihez szól. Nem is az a kérdés, kihez szól, inkább az. ki hallja meg?
Isten semmitől és senkitöl nem különül el, de mindenütt jelen van.
Isten szükségtelen.
Isten nem követeli meg azt, hogy az emberek őt szolgálják: mert Ő minden élet szolgálója.
Isten feltétel nélkül szeret mindenkit, nemre, fajra, felekezetre való tekintet nélkül.
Isten senki felett nem mond itéletet, és senkit sem büntet meg.
Met Ő valóban a szeretet....s ezért nagyban különbözik a Bibliában lefestett mitologiai Istenképtöl.