Miki Belucsi Creative Commons License 2009.03.06 0 0 285

Te mégis honnan veszel ilyeneket, hogy "az ország 10%-a rokkant"?

 

 

Én csak a 800 ezres számot halottam a napokban egy elemző szájából és elképedtem rajta.

De igaza van Antisystemnek!

Mert nem vettem figyelembe, hogy egy részük egyébbként is túllépte már a nyugdíjkorhatárt. Ettől függetlenül nem mondtam akkora hülyeséget, ha 800 ezren rokkantak akkor az kb 8%-a az országnak.

De nézzük, csak a "munkás korban" levőket, akik vannak 450 ezren.

Az ugye 4,5%.

Az sem kutya füle, főleg hogyha a munkaképes állampolgárok kisebb halmazára vetítve tekintünk rá.

 Így nem 4,5, nem 10, hanem sokkal többre jön ki %-ban.

 

"A Világgazdaság értesülései szerint 2008-tól nemcsak a rokkantsági nyugdíjak, hanem a bevezetendő rehabilitációs járadék megállapításához is az intézet ad szakvéleményt az egészségkárosodás mértékéről, a szakmai munkaképességről, arról, rehabilitálható-e a beteg, benn maradhat vagy visszatérhet-e a munka világába.

Most meghaladja a 800 ezer főt a rokkantnyugdíjasok száma, ebből 450 ezren nyugdíjkorhatár alattiak. A szigorúbb minősítésre azért van szükség, mert becslések szerint közülük minden harmadik képes dolgozni, és ezt meg is teszik, csak nem legálisan, hanem feketén
."

 

 

Szigorúan vizsgálják, ki lehet rokkantnyugdíjas

 

Tisztában vagy vele, mit szívóznak a bizonyíthatóan gyógyíthatatlan rokkanton? Hogy rendszeresen meg kell jelenni a kurva bizottság előtt, mert nem merik egy életre odaadni azt a kurva papírt, hogy most már a közgyógyot sem évente, hanem negyedévente adják?

 

Nem tudom, hogy hogyan működik, de azt igen, hogy gyerekkoromban boldog boldogtalan tudta és nyíltan beszélte az utcasarkon, hogy mi a tarifa és hova lehet fordulni ahhoz, hogy rokkantnak nyilvánítsák és megkapja a zsét, amíg ő esetleg otthon vakargatja a seggét.

Van 4-5 közeli ismerősöm is.

 Az egyikük a depressziója miatt rokkantnyugdíjas mellette melózik egy ruházati butikban, 50-es nőről van szó.

Az a baj, hogy van hova tennie a pénzt, a rokkantnyugdíj nélkül csikorogna.

De egyébbként kinek nincs.

Mindig lehet majd valami alapos indokot találni, hogy miért ne történjen semmi és hadd mutyizgathassunk tovább.

Ha ennek pedig valaki véget akar vetni, akkor mindig ott lesz az ellenoldal, aki a népszerűségért rittig azt mondja amit hallani akarnak az emberek, jólvan ez így, miért nem adnak neked több pénzt, ők a hibásak.

Ha ez gyerekként megmaradt bennem akkor gondolhatod, hogy mennyire nyíltan ment a mutyi.

És ez most is ott van az emberek fejében, az államot meglopni össznépi sport, ha eszébe is jutna valakinek, hogy a saját adófizető szomszédját veszi le ezzel, az államnak nincs saját pénze, akkor gyorsan el is hessegeti a gondolatot.

Előzmény: Törölt nick (271)