ptolgyes Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5254

Valószínűleg ott szúrtam el a dolgot, hogy a "Linedance és country fesztivál" megnevezésből a country fesztál részt, mint country kedvelő, fontosnak éreztem. A fotókat és leírásokat elnézve nekem az jön le, hogy csak a linedance-ről szólt a dolog, ehhez nyújtott aláfestést időnként pár zenekar. Pl. rengeteg fotó van táncosokról, de a zenekari fotók elenyésznek.

 

Ha lehet, akkor most már megkérdezem tőled, mert ennél hitelesebb forrást úgyse tudok: hány ember ment csak country zenét hallgatni és hány ember ment táncolni? A csak zenehallgatók irányából milyen volt a visszajelzés?

 

A hangosítás a képeket elnézve a lehető legjobbtól elég messze volt (és mertem feltételezni, hogy tényleg nem volt jó, ha már egyszer jött rá egy általam őszintének vélt kritika). Nem, tényleg nem hallottam ott a zenakrokat, de egy 3 gyártójú hangfalból összeállított, szellősen szétpakolt front cucc jól szólni általában nem képes. Sejtem, hogy az ok itt is az volt, hogy spórolni kellett a dolgon, meg kellett oldani X összegből. Profi cég 100e alatt nem vállalna be egy ilyen bulit, akinek viszont van valami elhivatottsága a dologgal szemben, az akármilyen erőfeszítéssel, de megcsinálja olcsón. Egy sportcsarnok tényleg nem egy koncertterem, de megdöbbentő különbséggel tudnak szólni ott különböző hangosítások.

 

Sajnos általános megfigyelésem (és elnézést, hogy általánosítok, de elég sokszor futottam már bele), hogy a hangosításra a szervezők hajlamosak nem adni. Egyszerűen nem értenek hozzá, hallottak már olyant, hogy Watt meg hány darab hangfal, erre támaszkodnak. Nekem már mondták azt 3000W hangra, hogy az már úgy akkor elég. Ld. Gárdony esetében Dj Smash hangosítását 2006-2007-ben. Az akkori szervező szerint az volt a lehető legjobb megoldás, és ráadásul 2007-ben szintén megkapta a feladatot az illető.

 

"Este 6 óra körűl belett mondva, hogy lehet kezdeni a vacsorázást mert "csak" este 10 -ig van étkeztetés...Mit kellett volna még tennűnk??"

 

Szerintem vagy közölni mindenkivel a jegy vásárlásakor ezt (és még mindent mást, amit a pénzükért cserében kapnak, ha már bele vannak építve dolgok a jegyárba), vagy a jegy mellé a kezükbe nyomni egy A5 v. A6-os lapra nyomtatva az alap dolgokat, és minimum kiírni a vendéglátó ipari egységhez, hogy meddig van normál kaja, amiért mindenki fizetett, ha már időhöz van kötve.

 

Ettől függetlenül azt mondom, hogy teljesen jó, hogy mára eljutott a linedance oda, hogy egy fesztivált lehet neki szervezni, és az embereket érdekli, elmennek rá. A TV kihívása főképp jó ötlet volt. Ha a közösséget sikerül egyben tartani, akkor rohamos fejlődésnek indulhat a dolog, és tényleg sokkal jobb lesz minden. Ezektől függetlenül szerintem country fesztiválként hirdetni valamit, ami tényleg a táncról szól, nem jó ötlet.

Előzmény: péter a rebellis (5253)