Bajót Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1652

Első alkalommal rendeztek Komárom-Esztergom megyei labdarúgó-és játékvezetői bált összevonva, melyen játékosok és sípmesterek együtt ünnepeltek.

A gála célja egyrészt a díjátadás volt, másrészt pedig az utánpótlás segítése, vagyis jótékonysági rendezvény. A bálnak a tatai Hotel Gottwald adott otthont a hét végén, melyet ünnepélyes keretek között Lévai Ferenc tatabányai alpolgármester úr, a KEMLSZ elnöke nyitott meg. Az eseményen számos kitüntetés talált gazdára.

A köszöntőt követően kezdetét vette a díjátadás. Jubileumi, tíz éves játékvezetői elismerésben részesült: Ács Réka, Bankó István, Csejtei Csaba, Hégli Krisztián, Kovács István, és Nagy Bálint. A számos férfi kitüntetett között egy hölgy is jutalmat kapott. Ács Réka a díjról: - Én voltam az első női játékvezető a megyében, aki komolyabban foglalkozott ezzel a tevékenységgel, 1996-ban tettem le a vizsgát. A fiatalok körében tevékenykedem, inkább már csak ellenőrizni járok ki a meccsekre. Tizenöt éves pályafutását díjazták: Gebei Géza, Mészáros Róbert, Szabó Géza, Baranya Tibor, Tamási Zoltán, Erős Gábor és Madlena József sporttársnak. Húsz éves: Paulovics Imre, Tarr Sándor, Szerémy Miklós és Vitai László. Huszonöt éves: Nagy Tibor. Harminc éves: Csejtei István. Harmincöt éves: Miráki Lajos, Kassai István. "Komárom-Esztergom megye labdarúgásáért kitüntetés" arany fokozatát Kerekes Gábor és Vági Pál érdemelte ki. Kerekes Gábor 1962-ben, Tokodon kezdett futballozni, később a helyi labdarúgó egyesület egyik alapító tagja lett. Vági Pál 1965-ben a tatabányai Vasas színeiben lépett pályára, a megyei labdarúgó szövetség társadalmi aktivistája. Ezüst fokozat: Gombik Géza és Wéber Imre.

Gombik Géza 1974-ben kezdett focizni a Kocs KSE különböző korosztályú csapataiban. Húsz éve a sportegyesület elnökeként végzi munkáját. Wéber Imrét az ezredforduló után megválasztották a Kecskédi KSK elnökének, rengeteg sporttal kapcsolatos fejlesztés fűződik a nevéhez.

Bronz fokozat: Sóron Tibor fáradhatatlan tevékenységének és jelentős anyagi támogatásának köszönhetően új alapokra került Esztergom fiataljainak labdarúgása. "Komárom-Esztergom megye edzője": a kategória arany fokozatát Balogh Lászlónak adták. A tréner így nyilatkozott a díjazás után: - Nem számítottam erre a kitüntetésre, de nagy megtiszteltetés, hiszen 43 esztendeje foglalkozom labdarúgással. Jelenleg a Komárom VSE utánpótlás szakágának vezetője vagyok. Tavaly töltöttem be a hetvenedik évemet, de még ma is aktívan tevékenykedem a futball területén, az utánpótlás-korú gyerekek tanítása adta a legtöbb örömet, mivel mindig is ezzel foglalkoztam.

Ezüst fokozat: Schöffer Antal a Környe SE NB III-as felnőtt csapatának vezetője. Linczmaier László a kecskédi felnőtt együttes edzője. Spóner József kilenc éve végez sikeres tréneri munkát. "Komárom-Esztergom megye játékvezetője": arany fokozat: Bakon Ferenc, a 74 éves sportember 45 éve segíti Komárom-Esztergom megye játékvezetését. Ezüst fokozat: Kassai Viktor az előző évben a pekingi olimpián labdarúgó döntőt vezetett, tavaly a világ legjobb tizenkét játékvezetője közé választották. Erős Gábor Pekingben, az olimpiai labdarúgó döntőben asszisztensként kiválóan segítette a sípmester munkáját. Komárom-Esztergom megyei legjobb játékvezető az előző évben: Miráki Gábor, NB III-as legjobb játékvezető Horváth Tibor lett.

Miráki Gábor: - Harmadszorra kaptam meg, de nagyon örültem a kupának, hobbi szinten űzöm a játékvezetést. Horváth Tibor így vélekedett: - Az előző évben kezdtem csak, így nagyon megörültem ennek az elismerésnek. Utánpótlás kerettagsággal szeretnék foglalkozni komolyabban, ez a jövőbeli célom. Az átadás után az ízletes vacsorát fogyasztották el a jelenlévő vendégek, majd a jó hangulatú bálon az Elektron Band húzta a talp alá valót.