Scavolas Creative Commons License 2009.02.28 0 0 7786
frd30: ez a cikk picit hosszabb annál, hogy egyértelmű volna, min morfondírozol belőle?

A hányás nem volt O. produktumán? Ezzel kapcsolatban én azt ondom, ez a nyamvadt táska sztori miatt egészen szép hullámokat vetett és egy-két igazságügyi szakértőnek egész szép pénzt hozott (munka ellenében, persze). Amúgy azt a hányadékot a galambokon és kóbor kutyákon kívül más nem sasolta volna meg sohasem. Szóval, ha a hányás versus táskalelőhely a morfondírozásod tárgya, akkor inkább morfondírozz el azon, hogy mire alapszik a táska megtalálási helye és időpontja? Ha jól tudom, éppúgy nincsen róla közvetlen képi bizonyíték, mint ahogyan O. hídra menéséről. Sőt, a táska 2 nappal később került tárgyi bizonyítékként a nyomozókhoz, mialatt számtalan ember megfogta, tartalmát vizsgálta, és a megtalálás története sem tudjuk mennyit változott...
Egyébként a hídon nem talált ujjlenyomat és DNS-minta nem zárja ki sajnos, hogy ne járhatott volna fent. Egyrészt, 2-3 nap eleve eltelt azután, hogy egyáltalán járhatott ott, miközben úgy tudom, a hidat nem zárták le azután, hogy az olasz fickók lejöttek róla. Másrészt, DNS mintát keresni ott olyan, vagy rosszabb, mint tűt a szénakazalban. Ujjnyom pedig még akaratlagosan is nehezen hagyható egy csomó felületen (nekem nyáron betörtek a garázsomba, és hiába porozták össze az egész garázsajtót, semmit nem találtak, pedig fel kellett nyitniuk a lehető legnagyobb csöndben -jó nyikorgós-, tehát kézzel, ami legalább valami nyomot hagy)

A videók kérdése már izgibb, mert ezzel kapcsolatban Lázin úr a nyomozók szájába ad egy érdekes kijelentést (ez is a sajtótájékoztatón vagy azutáni időszakban hangzott el?). Vannak még videók, van is rajtuk érdekesség, de a nyomozás érdekében egyelőre megtartjuk magunknak és mi kutakodunk a látható személyek után. Egyetlen mondatba annyi inszinuációt sikerült bepréselnie, hogy az már szinte ordít. De először is, dec. 9. előtta francia sajtó már úgy beszélt a történtekről, hogy a francia hatóságok a magyaroktól megkapott videókon látták, amint O. felment a hídra és azon sétál. Akkor most mi van?
Ha igaz, hogy a további videókon van valami, ami fontos, akkor azt nem csupán a magyar, hanem a francia nyomozók is így gondolják. Ez persze nem csillapítja a köz éhségét a látványra, de nem kellene erről megfeledkezni. Lehet, hogy B. úr látható a felvételen, amint találkozik O-val és beszállnak egy fekete Audiba?

Előzmény: fred30 (7780)