Törölt nick Creative Commons License 2009.02.28 0 0 1552

A nyílt, személyre szabott sértegetésnek véleményem szerint nincs helye semmiféle fórumon, ezzel (mint néha érintett) teljesen egyetértek.

De van itt azért igazság is.

A magyarországon felhasznált pellet jó része valamilyen csatornán érkezik az országba. Vagy orosz, ukrán és román oldalról. megkérdezésemre egy alkalommal azt válaszolták, mondjam meg az elvárt minőséget és olyan minőségi tanúsítványt kapok. (Ukrajna)

Elmondanám, hogy a"bevizsgálás" olyatén forma eljárása, hogy

"Mi minden egyes pelletgyárat vásárlás előtt tesztelünk, cégünknél működő pelletkandallóban elégetjük a pelletet, mielőtt forgalmazásra kerülne, "

Ez azért kevés az üdvösség elnyeréséhez!

Ha még hozzáteszem azt is, amit ugye én már személyesen is tudattam többek között veled is, hogy a forgalmazónak milyen adatokat kell a csomagoláson feltüntetnie!

Ezt nagyon sok kereskedő nem teszi, Ti sem, és mások sem.

Ezért igazából nincs is mit reklamálni, mivel Te nem tudod mit adsz el!

A fogyasztó nem tudja mit vesz meg!

Az sem járható út, hogy adok egy tételhez egy fénymásolt "megfelelőségi nyilatkozatot", mert azt mindenki tudja, hogy szinte kamiononként más-más helyről származik az áru. Örülök, hogy felszólaltál itt a neved vállalásával, mert ezt nem csak a Te cégedről lehet elmondani.

Van olyan kereskedő, aki ugyan a pellet "személyazonosságiját" minden zsákra rányomtatja, a baj csak az hogy szinte minden tétel más minőség, egy kaptafára húzva. (feliratozott zsákba csomagolva)

Ki lehet jelenteni, hogy a gyártók pellet minőségi hullámzását sem az alapanyag, hanem időszakonként a "beszerzés" befolyásolja! Érdekes?

Ezért a "finomabbb lelkületű" készülékeket, gyártók mélységesen bajban vannak, hogyan oldják meg, a jó minőségű pellet elégetésére gyártott pellet kandallóikban a "szárított tevesz@r" -ból készült pellet elégetését.

Az valóban igaz, hogy a gázcsap záráskor a pánik hangulat végett, minden égethetőt felvásároltak a vevők. De ilyen helyzetre nincs a PTK fogyasztóvédelmi törvényében külön fejezet. Ha valamelyik pellet értékesítő ez idő alatt a beszerzésre való hivatkozással rossz minőséget ad el, azt ugyanolyan módon szankcionálhatják, mint a "békeidőben"  történő, minőségi kifogásokat.

 

"Havi 15-20 db értékesített pelletkészülékkel a hátunk mögött egyre több vásárlónk "kerül" fel ide a fórumra, és próbálja megosztani a tapasztalatait a többiekkel..."

Gartulálok!

 

Kovács István

EDILKAMIN

Márkaszerviz