Törölt nick Creative Commons License 2009.02.27 0 0 43

nagyon Merci mániás vagyok

Láttam az újságban is ott a mercis-sapka a fejeden :)

Tükrök a Sprinteren is kiválóak. Ha a személyautómmal megyek valahova, csodálkozok is, hogy alig látszik valami a tükrökben.

Először furcsa volt a mercis 1 bajuszkapcsoló, de annyira ráállt a kezem egy idő után, hogy esőben a Scenicemben párszor rutinból rányúlok az indexkarra ablaktörlés céljából :)

A cég másik Sprintere általában H-Ro-Bg-Gr útvonalon halad, neki 10-10,5 van a fogyija. Nincs pálya, csak max főút, sokszor mérnek a rendőrök, így 100-nál jobban nem szokott a srác menni sehol. Abba a gépbe most olyan 175-180 ezer van, eddig kétszer kellett a futóművet javítani a jó kis balkáni utak miatt.

A motor mindkettőben csendes, hidegen sem kopogós.

Az én útvonalam általában: 20 km mellékút, 100 km egyszámjegyű főút, utána 1050 km pálya. Visszafelé ugyanez fordítva. Mellékút elég rossz, itt 60-70 km/h.

Főúton ahogy a forgalom engedi, de általában 100 ( mindig éjjel megyek ). Pályán pedig 130, ekkor picit belelóg a fordulatszámmérő a 3000-be.

Ha az enyém lenne az autó, én is megfelezném az olajcsere-periódust, soknak tartom az 50ezer km-t egy olajjal. Gazdának felvetettem ezt a dolgot, de szerinte a gyári intervallum is elég.

A bódé magassága nekünk elég, max 150-160 centi magasra van rakva az áru a raklapokon.

Biztonság terén nálam már bizonyított a tipus, 2007 novemberében belémszállt egy szemből jövő, kanyarban előző személyautó, a Sprinter meg az égiek megvédtek, az ilyedtségen kívűl semmi bajom nem lett. Tűzoltók szerint is így kell törnie az autónak, belül a fülkében mindössze a gázpedál mellett volt egy repedés, kint viszint rendesen szétment minden, jól elnyelte az energiát.

Előzmény: Roadtrain (42)