barka Creative Commons License 2009.02.24 0 0 274

"Ne csusztass! Nézz meg a világon bármijen angol szótárt! Angolul Rumania és nem Románia."

 

Bakkerkám, te most tényleg játszod a hülyét, vagy születési adottság ez nálad?

Nézzed már meg mit írtam? Románi természetesn magyarul Románia, angolul pedig úgy írják, hogy Romania. Ékezetek nélkül. Az ejtése pedig kb: rouménie...  


"Ami az olaszokat illetti, ök ismerik el legkevésbé a valahok romai eredetér, ugyhogy a románokon kivül maradnak a magyarok Romával."

 

Hogy jön ez most ide?

Minden ember, aki egy kissé jártas a történelembe tudja, hogy a románok egy balkáni eredetű népcsoport (őshazájuk a ami Macedónia területén volt), akiknek nyelve latinizálódott. Hasonlóan a franciákéhoz vagy a spanyolokéhoz, akik szintén újlatin nyelven beszélnek, de ez közel sem jelenti azt, hogy latinok (rómaiak) lennének. 

 

"Máskülönben a leghiresebb Romaniai cigány együttes a "Vilceai banda" Nekik az egyik sikerszámuk: "Asa ceardasul pe la noi" Továbbá SZombaton Butarestben a  Baratia templomban keresztelték a #REGINA# 5hónapos cigány sztárját Zsolt névre és a többségben valahot beszélö szinésztársaság számára ismeretlen hungarocigány nyelvet használta a pap.  De ez nem zavarta a népes vendégsereget, hogy egész éjjel az oszkár galat elhalványitó modon ünnepeljenek."

 

És most én ezekkel a szösszeneteiddel mi a faszt csináljak bakker?

Amiket itt összezagyválsz keresztelésekről, meg cigányokról, meg mit tudom én még, mikről, annyira nincs közük a témához, mint nekem hozzád...

 

Előzmény: manaszu (264)