BFeri53 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3263

Kedves kkmd!

 

Örülök, hogy újra itt vagy, de sajnos nem egészségügyi tanácsokkal, hanem más ócsárlásával. Az én tanácsaimat ítéljék meg a fórum látogatói és mindazok, akikhez más úton is eljutok.

 

Nem gondolom, hogy zseni vagyok, egy pár szabadalma és oklevele, MTA díja egy átlagembernek is lehet.

 

Szerinted, és a 60-as években megjelent könyved szerint banálisan egyszerű az élet, csak le kell fogyni 20 kilót, meg kell változtatni az életmódot, és kész, többé nem lesz pitvarfibrilláció.

A valóságban az ember sokszor nemcsak hogy életmódot nem tud váltani, de még arra sincs ideje, hogy elgondolkodjon a kérdésen. Csak hajt éjjel-nappal, hogy eltartsa a családját (beleértve a 3 gyerekét), és a csomó beosztottjának is munkát szerezzen, hogy ők is boldoguljanak valahogy ebben a bolond, pörgős világban. Csak arra futja az idejéből, hogy bekapjon pár tablettát és rohanjon tovább.

A "szar" orvosok abban hibásak, hogy nem figyelmeztettek, hogy az én esetemben nem szükséges ezeknek a gyógyszereknek a szedése (lásd a vonatkozó szakmai protokolt), és ha túlpörgött, fáradt, feszült vagyok, vegyek be egy xanaxot és lazítsak. És el van intézve. Ezzel szemben nyomatták a szívgyógyszereket és ijesztgettek, hogy trombózist kapok, ha abbahagyom a szedésüket.

A "jó" orvos felhívta figyelmememet a szakmai protokolra, és arra, hogy az én esetemben nem szükséges szívgyógyszereket szedni, főleg, mert azok további aritmiákat okoznak (okoztak is).

 

2 éve, amikorra a gyerekek már kirepültek, kicsit több időm lett, hogy magammal foglalkozzak. Szükség is volt rá, mert a concor-nak elviselhetetlenek voltak a mellékhatásai. Nem a fogyástól lettem jobban, hanem attól, hogy csökkentettem, majd abbahagytam a gyógyszerek szedését. Ezután kissé fellélegezve, erőre kapva már képes voltam NORMÁLIS, fizikailag is aktív életet élni. Ésszerűen étkeztem. Lefogytam és a folyamat önfentartóvá vált. Ennyi az egész.

 

"ha a programozásban is ennyire a sikeres és gyors felfogású, nagyon sajnálom a munkaadóját, ez is kidobott pénz, amit neki fizetnek."

Először is nem vagyok programozó, hanem okleveles villamos mérnök vagyok. Csak 35 éves koromig dolgoztam a szakmámban, utána külkereskedelmi vonalon folytattam a pályámat, megszerezvén a felsőfokú külkereskedelmi végzettséget is.

Tizenegynéhány éve nincs munkaadóm, én vagyok a munkaadó.

Természtesen folyamatosan képzem magam, de ez nem erre a fórumra tartozik.

A fórumozás az egyik hobbim. Esténként a munka után így is próbálok lazítani, azért is általában későn írok ide.

 

Kívánom, hogy mindenki találja meg a "jó" orvost, ha igazán szüksége van rá!

 

Előzmény: kkmd (3262)