Pantográf Creative Commons License 2009.02.23 0 0 112
mire figyeljek oda és mit javasolnal.Előkészítőre kell e járni és érdemes -e?

Az előkészítő azért jó, hogy már ismerős helyre mész be amikor a szülőszobára bemész. Lehet kérdezni, meg mesélnek is, szóval mindenképp.

Maga a szülés... hát az nagyon változó, vegyes. Ha gyorsan megy le, akkor 4-5 órával számolj.

A rokonokat vedd rá, hogy ne kotoljanak a szülőszoba előtt, mert ők olyankor tűkön ülnek, te nem tudsz telefonálni és általában szétszekálják a kórházi dolgozókat, akiknek fingjuk sincs arról, hogy melyik szobában melyik kismama szül éppen és hol tart.

Kaját ne nagyon vigyél be, főleg anyuka ne egyen, mert ha hirtelen műteni kell akkor az életveszélyes is lehet, ha tele van a bendője.

A homeopátiás bogyók szintén ez a kategória, nem tudják altatni ha ismeretlen szerek vannak benne.

Ásványvíz legyen nálad, tartalék elem a fényképezőbe, telefon feltöltve (árammal).

Anyukának úgyis a fejénél fogsz állni (esetleg ülni), emiatt a naturálisabb részből kevesebbet látsz, no meg amúgyis csak egy valaki fér el ott jól és az nem te leszel hanem az orvos vagy a szülésznő.:-)))

Utána nyugodtan menj a csecsemőssel, aki megfürdeti a picit, megméri és ne ijedj meg, hogy egy vékony kis csővel (szondával) a levegőjáratokból az orrán át leszívják a váladékot, ez nem fáj a gyereknek, nem is kellemetlen viszont megelőzi egy komoly tüdőgyulladás lehetőségét. Fürdetni is kell, a mai agyament trendekkel ellentétben.

Aztán kézbe kapod, odamész az asszonykádhoz és két órán át amúgy sem hagyhatja el a szobát, babázhattok. Érdemes minél hamarabb cicire tenni.

A köldökzsinór elvágása végképp nem fáj a gyereknek, nincs benne idegszál és borzasztó erős anyagból van, komoly erőkifejtés kell hozzá. Ez az apa dolga. Ha nem bírod akkor ne csináld, engem a múltkor végigspriccelt a vér, de ez hozzá tartozik. Igaz, először meg majdnem a szülésznő ujját vágtam le, összekevertem a zsinórral a nagy kígyózó kavalkádban. Elég csúnyán nézett rám.:-)))

Ha komplikációmentes a szülés, akkor gyönyörű, feledhetetlen, örök emlék és a kötödést is nagyon erősíti mind a gyerek, mind a párod felé.

Kérdezzél még, ha tudok, válaszolok.
Előzmény: zolko02 (110)