barka Creative Commons License 2009.02.18 0 0 32

"Persze, tudom én, hogy a cigányok, azok mások, és a cigánygyűlölet jogos, tehát nincs köze a rasszizmushoz"

 

Megint a szokásos ballib süketelés.

Te tényleg nem érzed a különbségeket? Tényleg ennyire nehezedre esik különbséget tenni egy államilag minimum elnéző soviniszta, idegengyűlölő politika között és mondjuk az egyénekre lebontott idegengyűlölet között. Szerinted a Jani bácsi idegengyűlölete azonos egy kormányszintű idegengyűlölettel?

 

Egyébként ki mondta itt, hogy a cigánygyűlölet jogos. Bármennyire is fájdalmasan érinti azt a nagyon érzékeny lelkedet, a bűnözés elleni közfelháborodás jogos. Hogy ezeket a bűntényeket a létszámukhoz viszonyítva is igen magas arányban a cigányok követik el, arról nem a köznép tehet. Ez elsősorban egy gazdasági, szociális és politikai probléma.

Viszont azt végképp nem értem, hogy mért jössz állandóan a cigányokkal és úgy teszel, mintha ez egy magyar sajátosság lenne. Nyugodj meg, a cigányokkal szembeni ellenszenv európaméretű, most éppen Olaszországban dühöng a legjobban. Pár napja megint megerőszakoltak román cigányok Rómában egy fiatal lányt és ismét megcsinálták maguknak a problémát. Szerinted ki tehet róla, hogy rossza hírük? A lány, mert mért ment éppen arra, vagy az erőszakolók? 

Vagy, ha már ennyire cigányozol, akkor mondjál már egy politikust, aki mondjuk uszított a cigányok ellen? Erre kellene már felelned, de ezek szerint nem tudsz, helyette, mint a szajkó, ismételgeted a lózungjaidat.

 

"Tudom én, hogy a szlovákiai magyar-náci-provokációk, azok is mások, mert az is jogos a magyarok részéről..."

 

Tényleg? 

Ezt én eddig másképp tudtam, de ha te mondod, biztos igaz lehet... :)

 

Előzmény: pipacsaripacspapucs (24)