sornyito Creative Commons License 2009.02.17 0 0 83
Érdekes, hogy a fegyverellenzők szerint a bűnöző az tök hülye. Simán megszerzésit váltana, bemenne vele egy fegyverboltba, venne egy tök drága lőfegyvert, és azzal menne rabolni... :)))

Amelyik ork fegyvert akar, az vesz a feketepiacon. A mintapolgárnak meg nem lehet, ő adja oda szépen csendben a betörőnek a tévét. Az sem baj, ha segít neki kicipelni, mert neadjisten szegény betötő még meghúzza a hátát, aztán jól feljelenti a kiraboltat segítségnyújtás elmulasztásáért...

Csak azzal a két dologgal nem tudok mit kezdeni (a fegyverellenes brigád meg nem akarja tudomásul venni), hogy Angliában a teljes fegyverbetiltás után közel a duplájára emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma, az USA-ban meg azokban az államokban a legmagasabb a bűnözés, ahol szigorúan tiltott az önvédelmi fegyverek viselése/tartása...Hülye dolog ez a statisztika, mi? :))

Szlovákiában és Olaszországban nem vizsgálják az arányosságot, ha a betörő elpatkol "munka" közben. Szlovákiában meglehetősen egyszerűen vehet bármelyik nagykorú, büntetlen előéletű, beszámítható, állandó lakcímmel rendelkező állampolgár önvédelmi fegyvert, oszt mégsincs "halomralövöldözésazutcán".

De mindegy is. Sokkal jobb birkának lenni, és lemészároltatni, kiraboltatni magad, mint esetleg megadni magadnak a lehetőséget a hatékony védekezésre.

Home defence célra sörétest, utcára pedig szerelt lőszeres gumis revolvert tessenek engedélyezni, és nem lesz probléma. A sok "megélhetési bűnöző" mindjárt nem akkora lelki nyugalommal megy betörni, meg a bicskások is átgondolják, hogy kit rámoljanak ki a nyílt utcán. Persze ehhez kell az is, hogy a házadat szereld fel riasztóval, korai jelzőeszközökkel, esetleg két jóltáplált házőrző kutyussal, az utcán meg ne nézz félre, ha valakit éppen lenyúlnak...