Babco Creative Commons License 2009.02.17 0 0 782
"És habár ma már a családok nem annyira népesek, mint anno, most is megvan a maga dolga és felelőssége."

Épp ez az, hogy nincs. Sok gyerekre van panasz, hogy egyszerűen nem hajlandóak maguktól öltözni. Ülnek a padon amikor mennének le az udvarra, és várják hogy valaki a fejükre húzza a pulóvert, feladja a sapkát. (épp ez is téma volt a legutóbbi szülői értekezleten). A mosógép kimos, ma már nem kell libákat őrizni, egy 6 évest le sem engednek kutyát sétáltatni egyedül. Tulajdonképp mit is csinál ma egy átlagos gyerek? Mi a dolga? Sok szülő azért öltözteti a gyereket, mert rohan, így gyorsabb. Inkább elpakol helyette, mert gyorsabb. Felelősségről meg szinte szó sem esik, csak a jogaikról.

" És az agyát is használja, épp úgy, mint ahogy mi használtuk annak idején."

Ma egy átlag gyerek sokkal többet néz tévét, amellett hogy szinte minden családban van DVD lejátszó, legalább 3 csatornán csak gyerekműsor van. Amikor én voltam gyerek, hétfőnként nem is volt adás, esténként meg egy-egy rövid esti mese. Nem véletlen, hogy egyre több az elhízott és fejlesztésre szoruló gyerek.

"mai gyerekek rosszabbak, mint a régiek. Nem rosszabbak, csak mások, kb. annyira, mint amennyire mi voltunk mások, mint a szüleink. "

Szerintem sem rosszabbak, csak mások. De az, hogy ilyenek, a szülők hibája is.
Előzmény: ganesa13 (779)