pberencz Creative Commons License 2009.02.15 0 0 60

Szia!

 

Szerintem ott más gond lesz!

A gyári rádiók van, hogy nagyságrendekkel jobbak szoktak lenni, mint az utólag kaphatóak. Ezeknél a készülékeknél már eleve 2 darab antenna kábel van csatlakoztatva, míg, ha beraksz egy másik nem gyári rádiót, akkor csak az egyiket fogod tudni használni (ráadásul azt is csak adapterrel, ha mondjuk a kenwoodot választod (de beépítő keret is kell majd))!

 

Valami külső erősítők is vannak elvileg a tetőkárpit és a tető között, amik olyannyira jók, hogy jetta/passat tipusoknak nincs is külső antennájuk, pedig a hátsó ablak fűtőszálai sem segítenek be (korábban úgy tudtam, hogy igen, de utánanéztem, és nincs antennaszál közöttük).

 

Általánosságban elmondható, hogy pl a juventus-nak valahol Paks környékén kell megszűnnie egy gyári rádióval, pedig az az adó ott hivatalosan nem is sugároz és sem a pesti, sem a siófoki adójuk nem ér el odáig. Míg más készüléket használva Pest után nem sokkal agyő ennek a csatornának.

 

A sláger országos rádió, és tapasztalataim szerint a Tatabánya környéki hegyek-völgyek takarásán kívül szinte mindehol fogható kiválóan, pláne a Hungária körúton.

 

Amúgy a kérdésedre konkrétan nem tudom a választ, tehát nem ismerem a vételi érzékenységét a rádiódnak.

A fentiek is "csak" tapasztalatok, a 100ezer km/év  futásteljesítmény és nagyon sok rádió használata alapján...

 

P.

Előzmény: Törölt nick (58)