Üdvözlet Mindenkinek!
Megnyugodtam, hogy nemcsak az én skill-em sikít...
Egyébként "profik" mondják, hogy bármiylen csiszolóval nehezebb tönkretenni az anyagot, mint a szalagcsiszolóval. Az szokott a tipikus baj lenni vele, hogy oldalirányba megbillen - ekkor tud belekapni mélyen a szalag széle. Ha a felületen végig tudod vezetni, akkor nem tud "millimétereket" levenni belőle.
Egyébként szalagcsiszitával - szvsz - 100as papirnál durvábbal, felületkeezelés alá nem szabad finiselni. Még ez is viszonylag durva felületet hagy maga után. Ráadásul a szalagcsiszolóval (igazából) csak szálirányban szabad dolgozni, az ettől eltérő irányokban "megtépi" a szálakat és nem simítja.
(egy kis kitérő:Ferkó!
A tied nem "kattog" komolyabb csizsolás esetén? Az enyém igen és nem tudom a kúpos tányérrugót utána húzni...)
Excenter csiszolóval nagyon jó felületet tudsz elérni, ha végig tudod fektetni a tárcsát a csiszolandó felületen. Nagyon könnyű (és hajlik is az ember rá) megdönteni, mert így nagyobbat "harap" - viszont gödrös lesz a felület. Igazából az excenter a nagyobb anyagmennyiség (viszonylag jó felület meghagyása melletti) eltávolítására és szoborszerű felületek csiszolására való.
Finiseléshez, sík felületeken a rezgő csiszolónál jobbat még nem sikerült gépben kitalálni. Ennél csak arra kell figyelni, hogy a 135 W-osak semmiképpen sem, a 150-180 W-osak mérsekelten, a 250+ W-os gépek a használhatóak (márkától függetlenül). Nekem egy FERM 450W-os csiszolóm vna és ez az elő, amit valójában használni is lehet...