Aurora11 Creative Commons License 2009.02.12 0 0 346

"Nagyon jó, hogy írod, mert nekem nincs ilyen háttértudásom, én csak leírtam azt, amit megsejtettem. Ez nagyon jó modellezés. Valójában a hullámrészecske kettősség is ezek alapján megválaszolja a dimenziótorzulás elméletet. Kiegészítik egymást.
Hiszen a hullám tulajdonság jól szemlélteti, hogy az anyagok közti kölcsönhatás miatt minden 'rezgésben' van, és az okozatiságot megfordítva, a 'rezgések miatt' minden kölcsönhatásban van. Elvileg akkor a 0 Kelvinnél szingularitás van?"

 

Amit az előadás során mondtál ez pont erről van szó.Vagyis van a térben egy minimális tartomány,aminél kisebb tartományba nem az anyagot betuszkolni.Ennek oka a Heisenberg-féle határozatlansági reláci miatt van,mert ha létezne ennél kisebb energia,akkor túl nagy lenne abban az anyag energiája,és minden ilyen probálkozásnál kiszökik az anyag a tartományból.Csak a kvantummechanikában ezek a kockák nem térkiterjedések,hanem energiakiterjedések.Vagyis nem köbméteres kockákról,hanem (hvonás/dt)3 oldalhosszúságú kockák vannak.

Az abszólut nulla pont csak akkor fordulhatna elő,ha nem lenne igaz,hogy van egy minimális térfogat,ami,ha egy kocka alakú,akkor ennél kisebb térfogatú kocka nem lehet.

Előzmény: Törölt nick (344)