Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 344
"Amit Áron írt,a dimenziók eltorzulása számomra nem a hagyományos tér dimenziókban zajlanak le,hanem az állapotterekben.Olyasminek képzelem el,mint amikor ha egy elektroncsőbe egy síkhullámot juttattunk,akkor a felerősödött jel nem csak ennek a síkhullámnak a nagyított változatából áll,hanem ettől eltérő frekvenciájú síkhullámok is megjelennek.Ilyenkor mondjuk,hogy a hangszer torzít.Egy síkhullámot egy bázisvektornak mondhatunk,ez a Hilbert tér egyik dimenziójának bázisvektora.Mondjuk a hangszerben csak háromféle frekvenciájú hang szerepel,vagyis három dimenziós.Egy hangszer elektormos jelének egy dimeziója az elektorncsőben torzul,mert a háromféle frekvencia mellett sokféle is előfordul.Ilyenkor az általánosított dimenziók fogalmát,vagyis a fraktáldimenziókat kell bevezetni.A részecskék közötti kölcsönhatás is az állapotvektor dimenzióinak torzulásának következményei. Áronnak igaza van.Mert Ő az atomok terén az x,y,z koordinátákkal jelzett dimenziókról beszél.De a kvantummechanikában ezek a dimenziók ezeknek a frekvencia dimenzióknak a gyűjtő ábrázolása. Hogy mit látnánk a valóságos térben kis méretekben?Ez nehezebb kérdés.Mert amit atomok formájában ábrázolnak azokban egy (xi,yi,zi) térpont nem a közönséges térbeli pont,hanem azáltal a pont által szimbolizált Fourier-síkhullám(vagy gömbhullám) frekvenciaérték."

Nagyon jó, hogy írod, mert nekem nincs ilyen háttértudásom, én csak leírtam azt, amit megsejtettem. Ez nagyon jó modellezés. Valójában a hullámrészecske kettősség is ezek alapján megválaszolja a dimenziótorzulás elméletet. Kiegészítik egymást.
Hiszen a hullám tulajdonság jól szemlélteti, hogy az anyagok közti kölcsönhatás miatt minden 'rezgésben' van, és az okozatiságot megfordítva, a 'rezgések miatt' minden kölcsönhatásban van. Elvileg akkor a 0 Kelvinnél szingularitás van?
Előzmény: Aurora11 (341)