Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2009.02.11 0 0 290
"Phelps arca egyértelműen novekedési hormon eredménye... ez nem kérdés."

Nem feltétlenül. Az arccsont növekedés egyrészt fiúknál leáll úgy 14-15 éves korban, tehát kisgyerekkkoraban kelett volna kapjon növekedési hormont (nem szteroidot, annak semmi köze a csontokhoz), de ugye ezt senki sem gondolja komolyan. Másrészt (a növekedési hormon rendellenes szintéjével járó betegségben szenvedők - az az, ha feltételezzük, hogy kapott hormonokat, amik hasonló tüneteket produkálnak - más jellegő deformitást produkálnak. Phelps arca egy "normális", idejáben nem fogszabályozott elváltozást mutat. Ugyan is sokan nem tudják, de a fogszabályozás oka 90%-ban szkeletális elváltozás, azaz az áll/arccsontok rendellenessége okán indokolt.

"Soha nem találtak EPO-ra utaló nyomokat..."
Erről megoszlanak a vélemények. De tény, hogy az EPO egy nagyon instabil fehérje, szintetikus vagy természetes - hamar lebomlik (a vizeletben), így egy minusz 20 fokon tárolt 5-6 éves mintában nem valószínű, hogy megtalálható. Max, ha szennyezett a pipetta, vagy hasonlók. Ez Armstrong mellett szól.

"Tévedsz. Nem vizsgálták meg sem Fazekas sem pedig Annus mintáját, ugyanis nem adott egyik sem 75ml vizeletmintát ott és akkor amikor a szabályok szerint kellett volna."

Hát éppenséggel szerintem megvizsgálták, csak amit találtak nem verték nagy dobra, mert az volt a nagy semmi. Ugyan is: 75 ml kell - mert 50 az A minta, 25 a rezerv, azaz a B minta. tehát ha a B minta méréséhez elég a 25 ml, akkor elvben simán vizsgálható a Fazekas minta! Mindössze a hivatalos procedúra előírja, hogy kell lenni B mintának is, ami 25-ből nem jöhet ki. Ezért hozták létre a protokollt. De mindettől függetlenül 25 ml több, mint elég ahhoz, hogy kimutatható legyen valaki pozitív vagy sem...

Bocs, hogy közbe szóltam.