ChrisRea Creative Commons License 2009.02.11 0 0 6
update :)

Az IRB SEVENS sorozat 3. állomása a Wellington Sevens -Új-Zéland, hozta a legnagyobb fordulatott a bajnokságban. (rögtön követi majd a 4. forduló USA San Diego ezen a hétvégén)


ha már USA:

a torna ólyan meccseket dobott ami szinte megrengette a Sevens erőviszonyokat csak másfél hónappal Seven VB Dubai előtt.


USA lemosta hányszoros bajnokot Fiji-t. majd olyat menetelt mint az álom.

NZ házigazda rögtön beleszaladt egy hihetetlen vereségbe Wales ellen, ehhez azért kellet hogy 7 főből 2 rögtön leküldtek piros és sárga lappal már az első percekben civakodásért ill a kapitányt buktatásért.

Afrika eddigi 2 állomás 2x győztese simán kikapott Kenyától igy NZ -al került szembe a kieséses ágon. Kikaptak a Kupáért, de a vigaszágon a Plate megnyerték igy 8 pontot mégis begyüjtöttek.

4 trófeát osztanak Cup, Plate csoport továbbjtók ill Bowl, Shield csoport 3-4. között...

Cook Island keményen megszorongatott mindenkit a végén menyerte a Bowl.


De a legboldogabb Anglia lehetett amely 8 év után tudott tornát nyerni Wellingtonban a Kiwik ellen, egy utolsó másodpercekben kapu közzé letett try-al egyenlitett majd berugta a bonusz pontot is, ami sokkolta a 35 ezres stadion már-már a hazai győzelmet ünneplő közönségét.


igy szoros lett az élboly 48 DélAfrika, 44 Anglia, 44 NZ.

A igazság kedvéért hozzátartozik hogy NZ már első meccsen leveszitett néhány kulcs játékos piros lap sérülés miatt, ill a döntőt pl a csapkatiány törött (fractured) lábbal játszotta ...

mindenestre Game On.