TMBoy Creative Commons License 2009.02.09 0 0 4460
Tehát megnéztük szombaton a zenekart Prágában. Ezúttal egy kisebb helyen léptek fel mint '05-ben, vagy két éve Pozsonyban. Kis délutáni városnézés után este hét óra fele érkeztünk a Retro Music Hall-hoz, ahol már kint vártak a rajongók a bejutásra. Mi pedig beugrottunk a szomszédos Retro Restaurant-ba, ahol azonnal összefutottunk a zenekarral. Persze volt néhány fotó és kézfogás :)
Fél kilenc körül léptek színpadra, kb. 2 órás volt a műsor. Többnyire az új album dalait favorizálták, amelyek közül kiemelkedett a this train, real tears és a záró happiness. Egyébként pedig, szerintem, ezúttal is az invisible man, neverland páros volt a legjobb. Közben olyan finomságokkal fűszerezve mint az afraid of sunlight, great escape vagy a fantastic place. Nem akarom megsaccolni, hogy egy mai Marillion produkcióból hány százalék Hogarth, de olyan 50 körül biztosan. Hihetetlen ez az ember, amit a színpadon művel és a közönségnek átad.
Összességében elmondhatom, hogy ez a koncert a Marbles - touron nyujtott produkciót nem verte meg /azt hiszem, nekem mindig az marad a legszebb/ de volt olyan jó, mint a 2007-es.
Remélem még sokáig fognak turnézni /nem baj, ha új lemez nélkül:) és látjuk még őket párszor!