burjas Creative Commons License 2009.02.09 0 0 224
Szerintem is játékszerei vagyunk a környező országoknak. A Haza Bölcse óta nincs ütőképes elitünk. Sőt, a magyarban az elit lassan egy pejortív jelző szinonimája lesz.

Van ugyan egy azonos foglalkozású kaszt, amelyiket erkölcsileg nem lehet lejáratni és csak a láncait vesztheti, de kellő megszervezésük nagyon nehéz. Én a szövetségük – a prosti szövetség – vezetőiben, de a mezei tagokban is jobban megbíznék, mint adókerülő képviselőinkben. Szívesen látnám az őszinte hölgyeket a politikai életben a leendő női kvóta névsorában. Ettől eltekintve nem látok lehetőséget valamiféle tiszta kezű, tehetséges vezető réteg kialakulására a hagyományosan elitadó népcsoportokból.

Ennek a helyzetnek kíméletlenül le kell vonni a történelmi következményeit, figyelembe véve azt is, hogy függetlenségünk az IMF-kölcsönnel végképp a nulla felé tendál. Új merész kiegyezés kell az egyre hatalmasabb szomszédjainkkal, mert Göncz Kinga és társai, bármilyen magyar utódai képtelenek megvédeni magyarjainkat. Helyettük senki se teszi ezt meg.

Az új kiegyezés után viszont csak közemberként és csak úgy lesz szabad magyarkodni, hogy kocsikázás helyett csinálunk négy-öt gyermeket, kombinatorikát, közgazdaságtant tanulunk - meg jogot, amit be is tartunk robotolás közben is. Kivéve engem, az echte magyarságomat bizonyító előbbi versek összeszedése fejében.
Előzmény: burjas (223)