"Az alapoktol kellene ( altalanos iskolaban ) elkezdeni a penzugyeket, az egy generacio alatt megoldana az ilyen problemat. " voltak ezirányú törekvéseim, de feladtam, hülyének néztek.
Persze, hogy kitiltottak, mert még mindig nem szabad csak úgy megmondani, hogy kérem szépen te hülye vagy. A másik probléma, hogy azért sem fogadják meg a tanácsot me azt hiszik, hogy hú ez bazi okos biztos nincs hitele oszt ossza az észt ha kell ha nem. A hozzáértők között is vannak kóklerek (ezt értsd úgy ahogy gondolom), de hát igyekszik az ember uralkodni önmagán.
Az első hitelünket mi is forintban vettük fel annak idején és már akkor csuda jól jártunk. 300e vettünk fel (jó rég volt) és 17 évi törlesztés után 284e fizettünk vissza a lótépének me, hogy egy kicsit változtattak időközben a kamaton meg a szerződésen meg amin lehetett azt akkor még nem volt kétszintű a bankrendszer sem. Anyáztam rendesen az elszámolásnál még akkor is ha az összeg már koránt sem azt érte mint a felvételkor. A probléma a forinthiteleknél is az, hogy teljesen kiszámíthatatlan a törlesztés hiába mondanak mást, hogy ez tuti. Ma már az sem tuti, hogy reggel fel kell a nap.
Ha az ember nem is tanult pénzügyet azért csak olvas, lát, hall, figyel és ha gondjai akadnak eme tevékenységeket még hatékonyabban folytatja. Én vagyok csak ilyen sarkos?))