pjdavod Creative Commons License 2009.02.07 0 0 10
Eredménytelenül kerestek melegvizet tavaly Baján. A beruházás 123,5 millió forintot emésztett fel. Ám Révfy Zoltán tájékoztatása szerint nem adják fel: tovább kutatnak.

– Napokon belül javaslatot kapok a szakértőktől. Amondó vagyok, tegyünk pontot az ügy végére. A furat megvan. Lehet, csak 2400 méter mélyen bukkanunk megfelelő vízre. Ha a szakma javasolja, tovább keresünk – mondta a polgármester. Hozzátette: az elmúlt esztendő elment a kútfúrásra. Fejlesztési terv készült, majd kiírták a közbeszerzési eljárást, amit meg kellett ismételni. Őszszel láttak munkához. Nagy reményekkel, hiszen tudományos megalapozottsággal választották ki a Ferenc-csatorna közelében lévő helyszínt. Bár a környéken, így Nagybaracskán 500 méter körül bugyog a forró víz, számoltak azzal, hogy Baján mélyebbre kell fúrni. Év végére elérték az 1820 métert, de ahogy - azt írtuk - sajnos nem találtak termálvizet. Talán idén.

Fábián Sándor képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy e célra 90 milliót tervezett a Bajavíz Kft., de többe került a fúrás.

– Ráadásul a a szennyvízközmű bérleti díja is, amit a cég az önkormányzatnak fizet évente, ezen összeg körül alakult volna. Ám a jelentős kiadás miatt az egyezség szerint mindössze 1 millió forintot kap a város idén a kft.-től. Így kétszer fizetjük meg a 90 milliót. Persze ha még szánunk időt és pénzt a kutatásra, ráérünk az elszámolással – vélekedett a városatya a téma megvitatásakor. 

Forró víz bugyog? Hány fokos a nagybaracskai? Strand turizmust fejlesztenék, mert a gyógyfürdők Magyarországon veszteségesen üzemelnek. Miért szükséges veszteséges vállalkozást elindítani? Van egy kicsi nagybaracskai fürdő és egy dávodi fejlödő térségünkben!!!!!!