Ariadne12 Creative Commons License 2009.02.06 0 0 4059

A technikai részéhez nem értek, de a garanciálishoz igen. Ez kémény, amire 3 év után még bőven kötelező jótállás van, tehát irány a cég, akitől "vettétek", vagyis aki a számlát kiállította nektek az egész munkáról.

 

1. Először tértivevényes (!) levélben minél hamarabb írjátok meg, ha most itt kiderül, hogy valóban a kémény hibája lehet vagy éppen a szerelés nem volt megfelelő, és azt is, hogy mit kértek (javítsák ki, fizessenek x forintot).

2. Ezután lehet futni egy kört a békéltető testülettel, ők ingyenesen eljárnak, a kereskedelmi és iparkamarák mellett, de a döntésük nem kötelező. Ha kicsit is normális cég, akkor viszont ebből rájöhet, hogy hamar bebukhatja az ügyet, ha bepereled őket. Ami ilyen nagyságrendnél már igen ajánlott.

3. Tehát ha ez sem segít, kell keresni egy jó ügyvédet és bizony leperelni rajtuk. Mindegy, hogy már nem forgalmazzák, ez az ő egyéni szociális problémájuk, ettől még a jótállás kötelező. Ami a per során nagyobb költség, az egy szakértői vélemény készítése lesz, amit várhatóan nektek kell megelőlegezni.

Előzmény: anna h (4058)