breien Creative Commons License 2009.02.05 0 0 107665
"Kisért a protekcionizmus" ?

Azokban az országokban, ahol az emberek többségében a "Nemzettudat" (identitás) már gyermekkorban megerősödött, ott nincs szükség arra, hogy a "kormány protekcionista intézkedéseket hozzon a válság kezelésére", mivel ott az emberek eddig is a hazai termék fogyasztását helyezték előnybe pl. a "svájci csirke", vagy Stutgart környékén a Mercedes, vagy hogy azokban az országokban a bevásárló közpotok polcain a "vásárlói szokások" is a hazai termékek iránti kereslettel úgy alakították a szokásokat, hogy túlnyomó többségben a hazai termékek vannak a pocokon.

Ezzel szemben nálunk, a legmagasabb az egy főre jutó "bevásárló központ m2-e", ugyanakkor a hazai termékeket kiszorították a piacokról. ( a fórum témája is volt, a lejárt szavatosságú élelmiszerek behozatala a magyar piacra )
Tegnapi cikk volt, hogy egy osztrák kutató intézet felmérése kimutatta, hogy a K.európai mezőgazdaság összeomlott az utóbbi időben, holott az EU. legfőbb élelmiszer termelője lehetne. ( a feldolgozó ipar összeomlása is ennek a következménye)
Valahol, nagyon el lett ba@@arintva nálunk a gazdaságpolitika, ha mára ide jutottunk. Ennyire kiszolgáltatva még a KGST-ben sem voltunk.