breien Creative Commons License 2009.02.04 0 0 107645
"egyre jobban bosszant, hogy politikáról, politikusokról beszélünk, de civil szerpvállalásról nem. Vajon miért?"

Tudod, Padre, nem véletlenül írtam már számtalanszor, hogy a gyermeket a fogamzástól kezdve kell nevelni. (nézz végig nálunk hogyan bánnak az állapotos nőkkel)
Volt alkalmam évekig közelről látni azt, hogy a németeknél miképpen törődnek a gyermekekkel, a felnőttekkel, sőt! láss csodát, az inaktív nyugdíjas koruakkal is.
Emléxel, amikor Merkel kancellár asszony az adóelkerülő gazdagokkkal szemben hogyan lépett fel? ( a sokat emlegetett "szenttehenet", a bank titkot azokkal szemben nem vette figyelembe, akik megkárosítják az országot, a hazájukat, ahol azt a pénzt megkeresték.
Ezzel szemben nálunk mi van? Egy hivatalban lévő min. elnök? ezt a "baromságot akarja lenyomni a torkunkon?! ( adózás után felélt 85 millió Forintot egy éveben, mondván "nagy a család"?! Szegény "lisnyugdíjas piroska mama" nem gondoskodik róla egy a cúnya cúnya állam? ezek a barmok, valóban elakarják venni a nyugdíjakat és azt így akarják beadni a köztudatba? Ezek ennyire hülyének néznek bennünket! még mindíg min. elnök az ilyen? Egyetlen egy európai országban ezt büntetlenül nem tehetné meg senki, legalábbis anélkül, hogy az "adóhivatal" megne szállná az otthonát , a cégeit és a hivatalát. ( az ügyészséggel karöltve ) Tudod, állítólag ezeket a "demokratikus intézményeket éppen ezért tartjuk fenn. Ha nekik, a munkájukhoz kell civil támogatottság, úgy légy nyugodt, ott leszünk mögöttük, ugyanúgy, ahogy a cusi esetében kiállt a civil szféra az ügyész mellett.
Ma olvasom a Suchman legújabb "agymenését". mm. az államadósság átütemezését indítványozza"? Valaki súgja mán meg annak az "agyamentnek", ha "privatizőciős miniszterként" legalább annyi tisztesség lett volna benne, hogy a stratégiai ágazatot nem teszik ebek harmincadjára, akkor most nem lenne szükség az állaadósság ilyen mértékű igénybevételére. Akkor már lenne nemzetgazdasági startégiánknak alapja, ahogyan a németeknek is megvan a "nemzetgazdaságuk", mely lehetőséget ad nekik arra, hogy a lokális érdekeiket egyensúlyba tartsák a globális érdekekkel. ( még így is problémák jelentkeznek náluk is a válság következményeként)
Nem véletlenül említettem a parlamenti ülástermet, az "ülésezésük" után. Ha bármerre utazol e hazában, ugyanezt a "szemétdombot", nemtörődömséget fogod találni országszerte. No ennek mi is lehet az oka?
Tudod, a legtöbb országban már az álatlános iskolában tanítják a haza iránti elkötelezettséget a gyermekeknek. Sok helyen, a vitakultúrát is.
Hát igen, olvasva a hsz-eket, látszik, hogy még vitatkozni sem tudnak 1esek. Itt is 1000el megy a "lejárató kampány", amit úgy látszik, az "anyatejjel szívtak magukba" az olvtársak.

Ez kell ahhoz, hogy egy ország olyan mélyre süllyedjen, ahol mára a szülőhazánk zuhant. (ha visszaolvasol ebben a topicban cc. egy évet, olvasni fogod egy "szociális munkás" kiborulását, amikor arról számol bé, hogy " a polgármester vállakozásában fekektén dolgoznak a szociális segélyben részesülők, a szoc. segélynek ez az alapja"!?

Tudod, azok a magukat "szakembereknek"? vallók, akik mindezt figyelmen kívül hagyják és a múltbéli "modellekkel" szórakoznak, ahelyett, hogy ők maguk építenének fel egy működőképes modellt, magukról állítják ki a "szegénységi bizonyítványt". Az is igaz, hogy ahhoz, hogy egy működőképes modellt összehozzunk, tágítani köllene a tudásukat, érdeklődésüket a szakmai igényességet köllene felkelteni bennük. Akkor, a Bokros sem járatná le magát azzal, hogy még mindíg azt próbálja ráerőltetni a társadalomra, ami iylen látványosan megbukott mára globálisan.
Előzmény: PadreComment (107626)