breien Creative Commons License 2009.02.01 0 0 332
" az MSZP számomra mégis érdekes"

Nem csak a te számodra érdekes az a párt, főleg azoknak nem, akik átélték ebben az országban az elmúlt hatvan évet.
Tudod, az én generációm már a sokadik "megszorító csomagjukat" éli át.
Az 50-es évek elején, romjaiból építették fel a szüleink ezt az országot és kifizették a "jóvátételt". Nekünk, gyerekeknek igencsak meg kellett szenvedni azt a kort, amire még mindíg emlékszem.
A hetvenes években, hogy a mi gyermekeinknek már jobb sorsa legyen mint nekünk volt, min. napi 12 órákat dolgoztunk azért, hogy megteremtsük az átlagtól magasabb életszinvonalat a számukra. Vedd hozzá, hogy a többségnek nem adatott meg, hogy "tanácsi bérlakáshoz", szolgálati lakásokhoz jusson, mint 1esek jutottak. (nekem is minden lakásomat piaci áron kellett megvennem, a többségnek nem adatott meg, hogy 90-es években "potom pénzért" jusson tuljadonhoz)
A nyolcvanas években, amikor a gmk-k beindultak évekig napi 16 órákat dolgoztam, hogy annak a 28 embernek akik vállalták a külön munkát munkát és az elvégzett munka után járó tisztes bért biztosítsam. Az így megtakarított pénzemet a 90-es években elinflálták, amit a gyermekeim taníttatására tettem félre, úgyhogy megint dolgozhattam min. napi 12 órákat azért, hogy "alkalmazottként" elláthassam a családomat abból a pénzből, amit az állam meghagyott.
Amikor már úgy éreztem, hogy egyenesben vagyok és a nyugdíjas éveim anyagi megalapozottságával is foglakozhatom, akkor most "beütött megint a menykő" ( 2006-hoz képest több mint 20%-al többet vont el tőllem az állam 2007-ben és 2008-ban, most újból rajtam akar megszorítani?) Az én esetem nem egyedi eset, nyugodtam beszorozhatod min. 1,5 millióval.
Tudod, a politikusoktól soha nem vártam sokat, mert képtelenek arra, hogy a saját szűk egyéni érdekeiktől messzebbre is lássanak. Ennek az eredménye, hogy közel húsz év alatt nem fogták fel ésszel, hogy nem csak az a feladatuk, hogy választások előtt 2- 3 hónappal észnélküli kampányosztogatással megszerezzék a félre vezetett emberek szavazatait és a választás után a képükbe röhögjenek "más a kampány, más a kormányzás"!?

Nagyon sokan közülük még azt sem fogják fel ésszel, hogy a gyermek nevelés nem csak pénzről szól, hanem nagyon sok lemondással is jár.

Ezért vagyok kritikus a "közgazdákkal", mivel meggyőződésből vallom, hogy az ő feladatuk, felelősségük, hogy olyan társadalmi és gazdasági modellt építsenek fel, mely az adott társadalom működtetésének anyagi biztonságát fedezi, ugyanakkor megvédi a polgárok több évtizedes tisztességes munkájukkal létrehozott értékeiket, azon túlmenően a jövő generáció a kor igényeihez alkalmazkodó szinten történő felnevelését is biztosítja. Nem véletlen, mert nem egy-két év alatt alakult ki az a mostani helyzet, ami a magyar versenyképesség gátját okozza, az alulképzettség nagy száma Mo-on. Tudnál te ma nálunk 100 ezer új K+F munkahelyet létesíteni?

Ugyanakkor, húsz év alatt, igazán meghatározhattuk volna, hogy mi az állam legalapvetőbb feladata, mit kell biztrosítania azért az 50, uszkve 80%-os sarcért amit elvonnak ma a munkajövedelemből? Mégis, hogy gondolják ezek az "agyamentek", ki lesz az a hülye,m aki majd 30 - 40 éven keresztül fizeti nekik a sarcot és amikor szüksége lenne az azért járó ellen szolgáltatásra az "aktuális politikai konzumidióták" széttárják a kezüket, mondván "járni jár, de nem jut, vegyük tudomásul, hogy megszoptuk"!? Látod, így még egyetlen egy társadalmat sem tudtak működtetni, ezen az elven eddig még mind össze omlott.
Nem véletlen, hogy egyre többen "össznépi zavargásoktól" tartanak Magyarországon is és minden olyan országban, ahol a "társadalmi iagazságtalanság" olyan mértékeket öltött, mint nálunk.

Attól tartok, hamarosan érdekes lesz itt, de nem csak az mszp.
Előzmény: cíprian (330)