breien Creative Commons License 2009.02.01 0 0 51732
??

"ki a fenét érdekli ez a hablaty"?

Elfeledted volna, hogy októbertől a magyar állam is €-ban számolva kap minden hitelt? (azt váltják át aztán a különböző valutákra )

"Milliókat bukhatnak a devizahitelesek"

Akik tavaly nyáron, vagy előtte vettek fel hitelt, € hitel esetén 25%-ot, SCF esetén 30%-ot, Yen esetén 70%-al magasabb most a Forintban vissza fizetendő hitel összege. Még mindíg ez a kissebbik gond nálun k, amikor a válságra hivatkozva kell-ene olyan döntéseket meghozni, ami akár 2050-ben is éreztetheti kedvező, vagy kedvezőtlen hatását. ( a TB átalakítás van ugye folyamatban ) Gondolj bele, ha most rosszul döntenek, azok akik most lépnek be, vagy ezután a munkaerő piacra, ugyanazokkal a problémákkal fognak szembesülni, mint amivel mst az én korosztályom kénytelen "járni jár, csak nem jut, vegyük tudomásul, hogy megszoptuk"?! Ki lesz az a hülye, aki majd akár a most megtermelt munkajövedelme 70%-át befizeti az államnak a semmiért? Miért is mondana le ma a fogyasztásról ha tudván tudja, hogy a politikusok felelőtlenül úgy is eltapsolják azt a pénzt, amit az inaktív korára próbált előtakarékoskodni., vagy vegyük a magán megtakarításokat. Ki lesz az a hülye, aki megtakarít, amikor azok, akiknek állítólag ez a szakmájuk, ilyen felelőtlenül bánnak a pénzével? Ha 5,- 10 évente elinflálják a megtakaírtásaidat, te élni fogsz az öngondoskodás lehetőségével?
Az € bevezetésének és a mostani szerepének éppen az a lényege, hogy a "foxi-maxszis" szagemberek ne tudják olyan könnyen elinflálni a valutájukat, ahogyan azt most is teszik.
Arról nem beszélve, ha a mostani válságot kiváltó okokat nem tárjuk fel, semmit nem teszünk azért, hogy többet ez ne forduljon elő, akkor bele ölhetünk mi akár havonta 1000 milliárdokat €-ban, $-ban, annak ugyanúgy semmi látszata nem lesz, mint ahogyan most sincs.
Igen, az államnak is a "jó gazda módjára" kell megtanulni gazdálkodni az adófizetők pénzével ( a skandináv modellnek éppen ez a lényege, ez eredményezte, hogy a mostani válságban ők 200 milliárd € gazdaságélénkítő csomagot tudnak biztosítani az eddig elért eredményeik megvédésére, sőt, a további fejlődésüket töretlenül tudják biztosítani.
Itt lenne az ideje nekünk is meghatározni, hogy az államnak mi a szerepe, miért kell felelősséget vállalnia, mit kell biztosítani az állampolgárainak a tőlük elvett 50,- 70%-os sarcért.

Az a szerencséd, hogy nicket nem lehet fj díjra terjeszteni, mivel beírásaid minden feltételt biztosítanak arra a díjra.
Előzmény: hetero11 (51710)