zalai ASZFALTSZAGGATÓ Creative Commons License 2009.01.31 0 0 283
A héten kaptam meg az első túrabotomat, melyet részben a cégemnek köszönhetek, ahol dolgozok. Egy EXEl Extreme típusú bot. A tervek szerint terepfutások alkalmával fogom használni. A mai nap volt a tesztfutás a bottal. Pontosan nem is tudtam, mit várhatok egy ilyen bottól. Az első tapasztalataim igen kedvezőek. A mai futás havas jeges talajon zajlott. A faluban, ahol lakom még nem mertem használni. Egy kilométer után, amikor földes útra értem, vettem használatba. Az első mozdulatok igén furcsának tűnhettek. Nem tudtam, hogyan hova kell tenni a botokat, milyen szögben, mennyire kell a test elé tenni a botot. De valahogy 500 méter után kezdtem ráérezni. Már nem rúgtam ki a botomat sem mellőlem. Az első emelkedő megfutása előtt (titokban) azt gondoltam sokkal gyorsabban érek fel. De nem, csalódnom kellett. Az emelkedőn havas, jeges szakaszok váltották egymást. A bot hasznát ott vettem észre, hogy stabilan tudtam felfutni, nem akartak a lábaim kicsúszni. Lefele is használtam a botot, pont ugyanazzal a tapasztalatokkal, hogy tudtam rá támaszkodni, stabilitást adott. A jobb összehasonlítás kedvéért bot nélkül is megfutottam ugyanazt az emelkedőt. Alig volt olyan lépés, ahol nem akartam elcsúszni, lefele meg életveszélyes volt közlekedni, alig lehetett futni.
A helyes bothasználatról van valahol valami cikk, esetleg olyan ami a futóknak szól?