breien Creative Commons License 2009.01.31 0 0 327
"nálunk porhintés van a szemünkben" ez még annál is rosszabb.

Épp ésszel nem tudom megérteni, hogy miért lenne Magyarországnak rossz a jelenlegi helyzetben egy előrehozott választás?
Ha már a németeket említetted. 2005-ben, amikor várhatóan a költségvetési hiány 0,3%-al túllépte a 3%-os megengedett határt, válságkezelő programot állítottak össze és 1 millió új kutató K+F munkahely létrehozásáról döntöttek ( nem "közmunka lehetőségét tűzték ki célul, nem azt a csontot rágták) és előrehozott választást írtak ki. A kampányban végig arról szólt a vita, hogy milyen módon tudják megvalósítani a kitűzött céljukat. Schröderben volt annyi tisztesség, hogy megadta a nemzetnek az esélyt a kilábalásra, abból amibe az ő kormányzása vitte az országot. (méltó búcsút rendeztek számára, amit megérdemelt ) A politikai felelősséget vállalva, a választások után nagykoalícióban hozták helyre az akkori hibákat. A mostani válság kezelésére mára a programjuk kész, annak pozitív hatásai mérhetőek. Ott, elő nem fordulhatna olyan, hogy a párt vezető tisztségviselői ellen indított büntető eljárás, csupán a mentelmi joguk miatt nem indulhat el.

El nem tudom képzelni, hogyan süllyedhet olyan mélyre ember, amilyen mélyre a mi "politikusaink" süllyedtek, olvasva azt a cikket. Bármely más EU-s tagországban, ha a párt prominensei (polgármesterei, képviselő testülete ) olyan helyzetet idéznek elő, ami a mostani büntető perekben folyamatban van, hogy annak a pártnak teles vezérkara ne mondana le. ( a demokráciában a pártoknak egy értékrendet kell a választók elé felépíteni és azt az értékrendet hitelesen képviselni ) A folyamatban lévő büntető perek milyen "értékrendet"? képviselnek azoknál a pártoknál, amelynek a prominens tagjai elkövették azokat a büncselekményeket? Eva Joly nem véletlenül fogalmazott emígyen "Őnük a korrupció miatt szegények".
Abban az országban ahol a korrupció "kormányzati szinten" öszpontosul törvényszerű az államcsőd.
Nem az előrehozott választás lenne a megoldás , hogy kikerüljünk a mostani válságból, "politikai mocsárból", ahova a mostani "elit"? vitte ezt az országot?
Előzmény: cíprian (326)