e b o l a Creative Commons License 2009.01.30 0 0 282
Kedves túrabarátok, kocakocogók!

Március 1-én, csak messze van túra Budapesttől, így úgy döntöttem meghirdetek egy Pilis-Vörös-Vár (PVV) bejárást, bekocogást.
Ami azt jelentené, hogy csoportosan lehetne menni, kocogni. A saját tervem 6 km/ó sebesség, azaz az ajánlott útvonalon 6 órás menetidő. Lehetőség lenne lassabban-gyorsabban is teljesíteni, de erre szükségem lenne akkor, lassabb-gyorsabb tempójú túravezetőre, amire várok jelentkezőt.
Díjazás: Oklevél, Kitűző (+füzet) baráti alapon a készlet erejéig ingyen…

Infó: kimmelpeter@freemail.hu +36-30-2561598



Ajánlott útvonalunk

Szembe indulunk a Szt. Flórián utcán melynek végén, kimegyünk a Fő útra, jobbra fordulva elmegyünk a Vásár térig. Jobbra fordulunk, majd néhány méter múlva az iskola előtt balra, az iskola épülete rávezet a Kálvária utcán felmenő sárga sáv jelzésre. Ezen elmegyünk a piros sávig, amin balra fordulva néhány méter múlva megtaláljuk a Vörös-hegyet. Visszafelé indulunk a piros sávon. Nemsokára hosszan haladunk egy kerítés mellett. Egy sorompó után pár méterrel letérve a jelzésről jobbra, majd balra fordulunk egy széles földúton, ez a régi piros nyomvonala, ami bevezet Pilisszántóra. (Vízvételi lehetőség) A Fő úton balra kanyarodunk és elhagyjuk a falut. A piros itt balról jön be és a NEMZETI PARK tábla után balra elmegy, mi is vele tartunk balra. A zöldön balra fordulunk fel a Pilisnek. A szerpentin végi tisztáson jobbra fordulva egy balra ívelő úton, két kerítéskapun átmenve találjuk meg a Pilis-tetőt. Visszaindulunk a zöldre, és ezen visszafelé folytatjuk utunkat. A pilisszentkereszti műutat keresztezve a Hosszú-hegyen át a kék sávot elérve azon egyenesen haladunk. Keresztezve a csobánkai műutat, a Kevélyeket célozzuk meg. Amikor a kék a jellegfánál balra kanyarodik mi jobbra egy jelzetlen enyhén emelkedő szekérúton megyünk tovább. Néhány száz méter múlva balról egy bányát látunk. Utunkról nem térünk le, mindig egyenesen haladunk. Rövidesen a zöld sáv jobbról csatlakozik és néhány méter után balra letér, de mi egyenesen megyünk, amíg egy széles út jobbra nem kanyarodik. Ezen pár lépést megtéve megpillantjuk az Egri várat. Ezen az úton ugyanebben az irányban folytatjuk a túrát. Az út beér a fák közé, ahol nemsokára elérjük a zöld sávot, amin balra kanyarodunk. Addig megyünk a zöldön, amíg házak közé nem érünk. Az utcából jobbra kanyarodva átkelünk egy hídon. Felmegyünk a dombon, ahol a gyümölcsös kerítése sarkánál jobbra fordulunk. Az úton hosszan jobbról egy fenyves kísér. Egy T elágazáshoz érkezve balra fordulunk, majd a bekerített narancssárga gázcsövek mögött jobbra kanyarodunk. Elhaladunk a vámudvar kék épülete mögött, majd egy szélesebb útra érve a villanyvezeték alatt haladunk tovább. Rövidesen egy balrakanyarodási lehetőségnél megcélozzuk Pilisvörösvár legszélső a Fő útra merőleges utcáját, az Arany János utcát. Erről az első már házak közötti utcán, az Erkel Ferenc utcán jobbra kanyarodunk. Az utca végének ütközve jobbra fordulunk a Vágóhíd közön, ennek a végén balra fordulva a Vágóhíd útra érünk. Végigmegyünk rajta, majd a GILDE étterem melletti Szt. István (régi Bajcsy Zs.) úton megyünk végig. A Városháza után a Csobánkai úton jobbra fordulunk, néhány lépést megtéve balra a Törökkút utcába érünk, amiből balra nyílik a Béke utca.


Pilisvörösvár, Béke u. 7. 0,0 0 0,0 0
Pilisvörösvár, Kálvária 1,7 64 1,7 64
Vörös-hegy, ellenőrzőpont 2,9 176 4,6 240
Pilisszántó, cukrászda 5,6 104 10,2 344
Pilis-tető, ellenőrzőpont 5,8 565 16,0 909
Pilisszántói műút 4,7 5 20,7 914
Hosszú-hegy, kilátóhely 3,4 113 24,1 1027
Csobánka, Jellegfa 5,2 38 29,3 1065
„Egri vár”, ellenőrzőpont 2,2 23 31,5 1088
Pilisborosjenő, híd 2,6 36 34,1 1124
Pilisvörösvár, Béke u. 7. 4,6 88 38,7 1212


http://ttt.tr.hu/naptar/tura.php?id=144

-