G.Gambino Creative Commons License 2009.01.30 0 0 3047

Tényleg véget nem érő eszmecsere lenne, úgyhogy tényleg hagyjuk, de 2 dologra még én is reagálok befejezésképpen :)

1.

Az évezred elején sokat jártam Frankfurtba, na ott összevannak húgyozva a padok, a matró stb., tele punk gyerekekkel az aluljárók. Nyilvánvalóan Frankfurt egy egyedi város Németországon belül, hiszen ez a legelamerikanizálódottabb város. De attól mert ezt láttam, nem vonom le azt a következtetést, hogy az összes német egy kulturálatlan suttyó. Pedig ezt a következtetést akár abból is levonhatnám, ahogyan pl. az olasz tengerparton, vagy bárhol a világban viselkednek a vendéglátóipari egységekben, ha többen vannak, mint két fő. :)) Mégsem teszem, mert egy társadalom több osztályból áll.

2.

Azt nem tudom, hogy Magyarországon mit tart a szomszéd a pincéjében, de hogy gyereket nem, az biztos. :)))) Mert ebben az országban minden utcában lakik egy Marika és Julika néni, akik ezt már 1 nap múlva tudnák és szétkürtölnék a környéken. :D Németországban ez nem működik, mert a szűk családdal foglalkoznak, a szomszéd csak egy "tárgy". :) Egyébként van is egy olyan osztrák mondás, amelynek az a lényege, hogy a mi életünk a szomszéd muskátlis ablakáig tart, ami ott történik az már az Ő életük.

3.

"Durván megvannak húzva azok a határvonalak, ameddig beengednek az életükbe."

Valóban nem fogalmaztam konkrétan, sorry. Ezzel a mondatommal arra utaltam, hogy nagyon ritka kivételektől eltekintve egy idegen országból jött ember az északi országokban örökké csak egy "auslander" marad a többségi társadalom szemében. Tehát pl. a törökök sem pusztán a vallásuk miatt nem asszimilálódnak, hanem a kirekesztő német társadalom miatt sem. Egy időzített bombán ülnek a németek.

Előzmény: Törölt nick (3029)